Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Kayak Hazarbaba'da kayak keyfi bir başka güzel! - Turizm Haberleri

        Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Hazar Gölü manzarasıyla konuklarına eşsiz güzellikler sunan Hazarbaba Kayak Merkezi'ne bölge insanı ilgi gösteriyor.

        İlçeye 5 kilometre mesafedeki kayak merkezi, Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olarak dikkati çekiyor. Hazar Gölü manzarasıyla konuklarına eşsiz güzellikler sunan merkez, bin 300 metrelik doğal pistiyle profesyonel kayakçılarca da tercih ediliyor. Telesiyej ve kar motoru bulunan, snowboard yapılabilen merkezde kayak öğrenmek isteyenlere ders veriliyor, kayak malzemesi kiralama imkanı da sunuluyor.

        İl Özel İdaresi'nce ihaleyle 10 yıllığına özel bir şirkete kiralanan merkeze, bölge insanı ilgi gösteriyor. Turistlerce de tercih edilen merkeze gelenlerin barınma sorunu ise 5 kilometre mesafedeki Sivrice Öğretmenevi ve Hazar Gölü kıyısındaki tesisler sayesinde geçici de olsa çözülmüş durumda.

        Kayak merkezindeki tesisleri işleten firmanın genel müdürü Taner Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesisi kiraladıktan sonra insanların umutlandığını, kendilerinin de bu beklentileri boşa çıkarmamak için merkeze yatırım sözü verdiklerini belirtti.

        İlk etapta kısmi yenilemeler yaptıklarını, ekipmanları tamamladıklarını aktaran Durmuş, ''İnsanlar memnun. Kayıyorlar, snowboard yapıyorlar, kar motoruna biniyorlar. Yine yabancı misafirlerimiz var. Artık yerli değil yabancı turistlerimizi de ağırlıyoruz. Dışarıdan gelen herkes çok beğeniyor. Dışarıdan gelen kayakçılar özellikle manzarayı görünce zaten ayrı bir güzelliği olduğunu dile getiriyorlar. Onun dışında merkezin eksikleri giderildikçe insanlar daha çok memnun oluyor, talep daha da artıyor. Bu merkezin bütün Doğu Anadolu'ya hizmet etme gibi bir özelliği var'' dedi.

        Hava şartlarının uygun olması durumunda merkezde mart ayı sonuna kadar, soğuk dönemlerde nisan ortasına kadar kayak yapılabildiğini ifade eden Durmuş, merkezi yaz aylarında da doğa ve yayla turizmine hitap edecek şekilde hazırlayacaklarını sözlerine ekledi.

        ABD'li çift, merkezi çok beğendi

        Kayak merkezine gelen ABD'li Eric ve Amy Scott çifti, bölgedeki manzarayı beğendi.

        İzmir'de bir üniversitede öğretim görevlisi olan Eric Scott, Fırat Üniversitesi'ne gelmeyi düşündüğünü, bu kapsamda eşiyle Elazığ'ı gezdiklerini ve kayak tesisine uğradıklarını belirterek, ''Böyle bir yer beklemiyorduk. Manzarası müthiş'' ifadesini kullandı.

        Eşi Amy ise 6 yıldır Türkiye'de olduklarını ancak kayak yapamadıklarını, Elazığ'da kayak tesisinin bulunmasından dolayı çok sevindiklerini dile getirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ