Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: Moskova'da patlama sesleri

        Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Crocus City Hall konser alanında silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

        RIA haber ajansına göre, kamuflajlı en az üç kişi kalabalığa ateş açarken 40 kişi hayatını kaybetti, 146 kişi yaralandı. TASS haber ajansı, uzun saatlerin ardından konser alanının boşaltılabildiğini söyledi.

        TASS haber ajansı, çatışmanın yaşandığı binada bir patlama ve yangın çıktığını bildirdi.

        Olay yerine çok sayıda polis sevk edilirken, Ulusal Muhafız ekibi de bölgeye intikal etti. 5 saat süren aramanın ardından güvenlik güçleri binayı boşaltırken, kentin tüm parklarında, çevre binalarda saldırganları aramaya başladı.

        Binada gerçekleşen ikinci patlamanın ardından binanın çatısı çöktü, helikopterler çıkan yangını saatler sonra söndürebildi.

         Putin Moskova saldırısına ilişkin bilgilendirildi
        Putin Moskova saldırısına ilişkin bilgilendirildi Haberi Görüntüle

        "TÜM DÜNYA KINAMALI"

        Rus otoriteler, tüm kentte havalimanı ve metro istasyonları başta olmak üzere güvenlik önlemlerini artırdıklarını duyururken, haftasonu gerçekleştirilecek tüm etkinlikler iptal edildi.

        REKLAM

        Rusya Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak, "Tüm dünya bu terörist saldırıyı kınamalı" dedi. Bakanlık, Moskova’daki terör saldırısına ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden toplantı talep edeceklerini bildirdi.

        Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, büyük bir trajedi yaşandığını belirterek ölenlere başsağlığı diledi.

        Çeçen lider Kadirov da, "Sivillere karşı yapılan bu acımasız saldırıyı kınıyorum" açıklamasını yaptı.

        ABD İKİ HAFTA ÖNCE VATANDAŞLARI UYARMIŞTI

        Rusya saldırının ardından, ABD'nin Moskova yakınlarındaki saldırıyla ilgili sahip olduğu her türlü bilgiyi paylaşması gerektiğini söyledi.

        ABD'nin Rusya Büyükelçiliği, 8 Mart'ta 'aşırılıkçıların' Moskova'da bir saldırı hazırlığında olduğu konusunda vatandaşlarını uyarmıştı.

        Açıklama Rus güvenlik servislerinin DEAŞ'ın Horasan koluna ait bir hücre tarafından bir sinagoga saldırma planını önlediklerini açıklamasından birkaç saat sonra gelmişti.

        Tüm ABD vatandaşlarını Rusya'yı terk etmeye çağıran büyükelçilik, tehdidin niteliği hakkında daha fazla ayrıntı vermemiş ancak insanların konserlerden ve kalabalık yerlerden uzak durmaları ve çevrelerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini söylemişti.

        ABD: GÖRÜNTÜLER KORKUNÇ

        Beyaz Saray, saldırının hemen ardından, "Saldırı görüntüleri korkunç, kalplerimiz kurbanlarla. Moskova'da bulunan ABD vatandaşları neredelerse oradan ayrılmamalı." açıklamasını yaptı.

        RUSYA SORUŞTURMA KOMİSTESİ'NDEN AÇIKLAMA

        Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova'daki terör saldırısında 60'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, ölü sayısının artabileceğini bildirdi.

        Komiteden yapılan açıklamada, olayın gerçekleştiği yerde uzmanların çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

        Hayatını kaybedenlerin cesetlerinin incelendiği aktarılan açıklamada, "Terör saldırısı sonucu 60'tan fazla kişinin öldüğü tespit edildi. Ne yazık ki kurbanların sayısı artabilir." ifadeleri kullanıldı.

        Olay yerindeki silah ve mühimmat dahil bütün delillerin hepsine el konulduğu, genetik, balistik ve parmak izi incelemelerinin yürütüldüğü belirtilen açıklamada, bütün kamera görüntülerine el konulduğu ve incelendiği ifade edildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ