Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple, kırmızı iPhone 7 ve kırmızı iPhone 7 Plus'ı tanıttı! - Teknoloji Haberleri
        REKLAM

        Apple bugün, (RED) ile 10 yıldan uzun süredir devam eden işbirliğine dikkat çekmek üzere, canlı kırmızı alüminyum bir kaplamaya sahip iPhone 7 ve iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED özel seri başta olmak üzere yeni iPad ve Apple Watch için kayış modellerini tanıttı. Ürünler, 24 Mart Cuma gününden itibaren tüm dünyada onlineolarak ve mağazalardan sipariş edilebilecek.

        Ekran boyutu 4.7 inç olan kırmızı iPhone 7 telefon için 128 GB ve 256 GB seçeneği bulunuyor ve fiyatları da 4.299 ve 4.799 Türk Lirası olarak açıklandı. Plus modeli ise 5.5 inç ekranla geliyor. Yine aynı kapasite seçenekleriyle satılacak cihazı almak isteyenler en az 4.949 TL'yi gözden çıkarmak durumunda.

        Her iki telefonda da gündüz ve gece kalitelifotoğraflar ve videolar çeken geliştirilmiş kamera sistemlerine sahip ve bir iPhone’un şimdiye kadar sahip olduğu en iyi pil ömrüyle daha fazla güç ve performans, etkileyici stereo hoparlörler ve kameradan ekrana geniş bir renk sistemi bulunuyor. Üstelik, tümü suya ve toza karşı dayanıklı bir tasarımın içinde.

        "Dünyanın en sevilen akıllı telefonunun dünyanın her yerine ulaşabilmesi ile bizim Sahra Altı Afrika’da hayat kurtaran ARV ilacına erişim sağlama çabalarımızın birleşmesi sonucu, müşteriler şimdi yeni ve etkileyici bu (PRODUCT)RED iPhone’u alarak fark yaratmak ve Global Fund’a katkıda bulunmak için çok önemli bir fırsata sahip." - RED Ceo Deborah Dugan

        AIDS’le mücadele için Global Fund'ın en büyük destekçisi olan Apple, kırmızı renkteki iPhone 7 ve 7 Plus ürünlerinin satış gelirlerinden bir kısmını fona bağışlayacak.2006 yılında kurulan(RED), o tarihten bugüne Global Fund için 465 milyon doların üzerinde gelir yarattı ve bu paranın 130 milyon dolardan fazlası tek başına Apple’dan sağlamıştı.

        iPhone SE, yeni iPad ve Apple Watch çeşitleri

        Apple, ayrıca ekonomik iPhone olarak bilinen SE serisine ait telefonları da satışa sundu. 4 inç ekrana sahip olan telefon için Amerikalı firma bu boyutta "en güçlü" olduğu iddiasında.

        iPhone SE de kırmızı seri gibi 24 Mart Cuma gününden itibaren bulunabilecek. Eski sürümdeki mevcut 16 ve 64 GB kapasite ikiye katlanarak 32 ve 128 GB seçeneklerini 4 farklı renkte sunuyor. Yeni modeller2.399 TRY’den başlayan fiyatlarla Apple internet sitesinden veyaApple Store’lardan alınabilecek.

        SE kutu içeriğinde telefonun yanı sıra 3,5mm Kulaklık Jaklı EarPods, 5 W USB Güç Adaptör ve lightning - USB Kablosu bulunmakta.Ancak, hem RED serisi iPhone 7 ve Plus hem de iPhone SE telefonların teslimat zamanıyla ilgili bir bilgi verilmedi.

         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        9.7 inç Retina ekrana sahip iPad ise 1599 liradanbaşlayan fiyatlarla güncelledi. Taşınabilirlik ve kullanım kolaylığı için tasarlanan cihazın genel özellikleri şöyle:

        64bit A9çip

        10saat pilömrü

        2048×1536 çözünürlük

        1milyonun üzerinde uygulama

        iOS10

        8MP kamera veFaceTime HDkamera

        TouchID parmak izi sensörü

        469gram ağırlık

        Wi-Fi ve 4GLTE

        Apple saatler ise 38 mm ve 42 mm olmak üzere iki farklı kasa boyutu seçeneğiyle sunuluyor. Spor Kordon ile eşleşen Apple Watch Series 1 altın, roze altın, gümüş ve uzay grisi renklerinde alüminyum kasalarıyla ve 1.199 TL’denbaşlayan fiyatlarla; çok çeşitli kayışlarla eşleşen Apple Watch Series 2 altın, roze altın, gümüş veya uzay grisi renklerinde alüminyum ya da gümüş veya uzay siyahı renklerinde paslanmaz çelik kasalarıyla ve 1.649 TL’denbaşlayan fiyatlarla ve seramikApple Watch Edition 5.749TL’denbaşlayan fiyatlarla satılacak.

        Yeni video uygulaması Apple Clips

        Apple, herkesin iPhone ve iPad’de hızlı ve eğlenceli bir şekilde etkileyici videolar oluşturmasını sağlayacak yeni uygulaması Clips’i de bugün tanıttı. Bu yeni uygulama; video klipleri, fotoğrafları ve müzikleri bir araya getirerek Mesajlar uygulaması veya Instagram, Facebook ve diğer popüler sosyal ağlar aracılığıyla paylaşılabilecek yüksek kalitede videolar oluşturmayı sağlayacak bir tasarıma sahip.

        • Susan Prescott - Apple Uygulamalar için Ürün Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı

        Clips ile birlikte, kullanıcıların yalnızca seslerini kullanarak animasyonlu alt yazılar ve başlıklar oluşturmasını sağlayacak önemli bir özellik olan "Canlı Başlıklar" da kullanıma sunuluyor. Çizgi roman filtreleri, konuşma balonları, şekiller ve tam ekran animasyonlu posterler gibi eğlenceli efektler Clips ile yapılmış videoların kişiliğini ortaya çıkarmaya yardımcı oluyor.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ