Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim Anonymous, NASA'nın Dünya dışı yaşamı duyuracağını iddia etti - Teknoloji Haberleri
        REKLAM

        Uluslararası aktivist ve bilgisayar korsanı grubu Anonymous, hazırladığı son video ile Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tarafından dünya dışı gezegenlerde yaşam bulunduğunun açıklanmak üzere olduğunu bildirdi. Hacker grupla ilişkili Youtube hesabı üzerinden yayımlanan videoda iddianın detayları aktarıldı.

        Anonymous açıklamasında bilhassa Nisan ayında NASA yöneticisi Thomas Zurbuchen'ın katılımıyla gerçekleşen "Yaşam ArayışındakiGelişmeler" isimli kongre oturumundan bazı söylemleri paylaştı.

        Dr. Zurbuchen, ABD kongresinde "Medeniyetimiz evrende uzaylı yaşamının keşfinin eşiğinde." diyorve bunun tarihteki en emsalsiz ve derin buluş olduğunun altını çiziyor.

        Hazırlanan videoda son dönemde gerçekleşen diğer keşiflere de yer verildi. Cassini uzay aracı tarafından Satürn uydusunda hidrojen bulunması, Jüpiter'in uydusu Europa'daki okyanus varlığı bunlardan bazıları.

        NASA, geçtiğimiz hafta Güneş Sistemi dışında olan 219 yeni gezegenin keşfedildiğini de duyurmuş ve bunlardan 10 tanesinin Dünya ile benzer özelliklere sahip olduğunun altını çizerek yaşam olabileceği imâsında bulunmuştu.

        50 GEZEGENDE YAŞAM İHTİMALİ

        Dünya gibi kayalık olan gezegenler, iddiaya göre kendisistemleri içerisinde "Goldilocks Alanı" içerisinde yer alıyor. Goldilocks alanı sıvı formda su bulunabilmesi için gezegenin güneşe olan ideal uzaklığını ifade eden bir kavram. Bu bölge içerisinde yer alan gezegenler ne çok sıcak ne de çok soğuk olduğu için su ihtimali güçleniyor.

        Kepler Uzay Teleskobu tarafından keşfedilen Güneş Sistemi dışındaki gezegen sayısı 4034 sayısına ulaştı ve bunlardan 50 tanesi yaşam ihtimali bulunan Dünya boyutuna yakın gezegenler içeriyor.

        Nasa tarafından yapılan açıklamada "Kepler verileri kullanılarak ulaşılan sonuçlara göre küçük gezegenlerde iki farklı boyut kümelenmesi gözlemlendi ve bunlar yaşam arayışında önemli göstergeler içeriyor." dendi.

        Anonymous, aynı zamanda 39 ışık yılı uzaklıktaki ultra soğuk cüce yıldız TRAPPIST-1 etrafında yörüngelenmiş 7 adet Dünya benzeri gezegen olabileceği de söylendi. Daha önce bu sayı 3 olarak açıklanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ