Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Teknoloji dünyasının en zenginleri kim? Teknoloji işinden milyar dolar kazananlar listesi - Teknoloji Haberleri
        1

        Bill Gates

        Servetinin kaynağı şirket: Microsoft

        Serveti: 84,5 milyar dolar

        2

        Son 4 yıldır üstüste dünyanın en zengin insanı olan Bill Gates, Forbes listesinde 23 yılda 18 kez birinci olarak da ulaşılması güç bir rekora imza attı.

        3

        Bundan 34 yıl önce piyasaya çıkan Windows işletim sistemi sayesinde meşhur olan Microsoft'un kurucusu, şirketteki CEO görevini bıraktı. Uzun süredir sadece yönetim kurulunda bir sandalyeye sahip olan Gates'in, eşi Melinda Gates ile kurduğu vakıf, dünyanın en büyük yardım fonu. Ayrıca geçen yıl 1 milyar dolarlık bir enerji yatırım fonu oluşturarak da ses getirmeyi başardı.

        4

        Sean Parker

        Servetinin kaynağı şirket: Facebook

        Serveti: 2,6 milyar dolar

        5

        Napster'ın kurucu ortaklarından Sean Parker, Facebook'un ilk başkanı oldu. Kurucusu Mark Zuckerberg'den önce bu işin 'büyüyeceğini' gören Parker'ın şirkete inancı, ilk yatırımcıyı getirmesini sağladı.

        6

        Adam Neumann

        Servetinin kaynağı şirket: WeWork

        Serveti: 2,6 milyar dolar

        7

        2010'da kurduğu çalışma alanı paylaşım şirketi WeWork'e, son olarak 21 milyar dolar değer biçildi. 40 şehirde hizmet veren weWork, bugüne dek 2,5 milyar doların üzerinde yatırım aldı.

        8

        Jeff Rothschild

        Servetinin kaynağı şirket: Facebook

        Serveti: 2,7 milyar dolar

        9

        Veritas Software, 13,5 milyar dolarlık hisse satışı karşılığında 2004'te Symantec'e katıldı. Ancak servetini Facebook'a borçlu. 2005 yılında Altyapı Mühendisliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak şirkete katılan Rothschild, beş yıllık görevden sonra şirketten ayrıldı, fakat danışman olarak görevine devam etti.

        10

        Meg Whitman

        Servetinin kaynağı şirket: eBay

        Serveti: 2,8 milyar dolar

        11

        10 yıl içinde eBay'i 5,7 milyar dolardan aldı ve 8 milyar dolara getirdi. HP ve HP Enterprise şirketlerinin de CEO düzeyinde bulunan Whitman, daha önce Hasbro ve Walt Disney'de üst düzey yönetici olarak çalıştı.

        12

        Evan Spiegel

        Servetinin kaynağı şirket: Snapchat

        Serveti: 3,2 milyar dolar

        13

        Snapchat'in kurucularından Spiegel'in şirkette yüzde 18 kontrol hissesi bulunuyor. Bu yılın mart ayında halka açıldığında, halka açılmış şirketler içinde en genç CEO olma unvanını kazandı.

        14

        Bobby Murphy

        Servetinin kaynağı şirket: Snapchat

        Serveti: 3,2 milyar dolar

        15

        Şirketin kurucu ortağı Murphy, diğer ortak Evan Spiegel'in yurt arkadaşı ve şirkette CTO olarak görev yapıyor.

        16

        Reid Hoffman

        Servetinin kaynağı şirket: LinkedIn

        Serveti: 3,2 milyar dolar

        17

        Şirketin kurucu ortağı Hoffman, Greylock Partners adlı yatırım şirketinde de ortak. 2016'da LinkedIn'i Microsoft'a 26,2 milyar dolara sattı ve Microsoft'un yönetim kuruluna katıldı. Sonradan eBay'e satılan PayPal'ın 'PayPal Mafyası' olarak adlandırılan ilk çalışanlarındandı.

        18

        Yuri Milner

        Servetinin kaynağı şirket: Facebook

        Serveti: 3,5 milyar dolar

        19

        Rusya'nın en dikkat çeken teknoloji yatırımcılarından olan Milner, Facebook ve Twitter'ın ilk destekçilerinden oldu. Milner hisselerini sattı ama daha sonra Spotify ve Airbnb'ye yatırım yaptı. Ayrıca, Alibaba, JD.com ve Xiaomi gibi Çinli teknoloji şirketlerine de yatırım yaptı.

        20

        Joe Gebbia

        Servetinin kaynağı şirket: Airbnb

        Serveti: 3,8 milyar dolar

        21

        Oda ve ev kiralama şirketi Airbnb'nin kurucu ortaklarından olan Gebbia, şirkette Üst Düzey Ürün Yöneticisi (CPO) olarak görev yapıyor.

        22

        Brian Chesky

        Servetinin kaynağı şirket: Airbnb

        Serveti: 3,8 milyar dolar

        23

        Airbnb öncesinde endüstriyel tasarımcılık yaparak yılda 40 bin dolar kazanıyordu. Şimdi oda ve ev kiralam şirketi Airbnb, 190 ülkede 65 bin şehirde yılda 160 milyon kişi tarafından kullanılıyor.

        24

        Nathan Blecharczyk

        Servetinin kaynağı şirket: Airbnb

        Serveti: 3,8 milyar dolar

        25

        Kurucu ortakların ikisi tasarımcı, Nathan ise tek mühendisti. Bu sayede de 3,8 milyar dolarlık bir servet elde etmeyi başardı. ABD'nin 40 yaş altı girişimcileri listesinde de 4. sırada yer alıyor.

        26

        Jeffrey Skoll

        Servetinin kaynağı şirket: eBay

        Serveti: 4 milyar dolar

        27

        eBay'in ilk başkanı olan Skoll, şirket halka açıldıktan 3 yıl sonra, 2001'ede ayrıldı. Daha sonra film yapım işine Jeffrey Skoll, şirketi Participant Media'nın prodüktörlüğünü yaptığı Spotlight adlı film ile 2016'da Oskar kazandı.