Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Muğla Eşkıyalar Vadisi yerli ve yabancı turist akınına uğruyor - Turizm Haberleri
        1

        Halk arasında "Muğla'nın gizli cenneti" denilen vadi, doğal güzellikleri, serin havası, soğuk suyu ve sarı alabalığıyla dikkati çekiyor. Ziyaretçiler, doğayla iç içe restoranda yemek yeme, serin suların kenarındaki sık kavak ile ceviz ağaçları altına kurulan köşklerde ve Yörük çadırında dinlenme imkanı buluyor.

        2

        Vadiye gelenler, işletme tarafından oluşturulan havuzlarda beğendikleri sarı alabalıkları tutma ve odun ateşinde pişirtme şansına da sahip oluyor.

        3

        Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Eşkıyalar Vadisi'nin doğa turizminin yeni merkezi olmaya aday olduğunu söyledi.

        4

        Vadinin yeşil doğası, serin sularıyla yerli ve yabancı turistleri çektiğini belirten Gümüş, şu açıklamalarda bulundu:

        5

        "Kurtuluş Savaşı döneminde bol su bulunan, sık kavak ve ceviz ağaçlarıyla kaplı vadi, eşkıyaların barınma noktası olarak kullanılmış. Bu nedenle ismi 'Eşkıyalar Vadisi' olmuş. Doğal güzellikleri ve özellikle yaz aylarında serin havasıyla cazibe merkezi haline geldi. Kendine has lezzetiyle sarı alabalık da büyük rağbet görüyor"

        6

        Gümüş, turizmin sadece deniz, kum, güneş olmadığına dikkati çekerek, "İlçemiz kendine özgü 400'e yakın tescilli sivil mimarlık örneği taşıyan yapıları, hanları, hamamları, Arnavut kaldırımlı sokakları ve tarihi arastasıyla kültür turizmine katkı sağlıyor.

        7

        Bunun yanında Eşkıyalar Vadisi gibi doğa turizminin gözdesi yerlerimiz de var. Alternatif turizm konusunda çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Turizmin 12 aya yayılması için çalışmalarımız sürecek" diye konuştu.

        8

        İstanbul'dan gelen turizmci Melike Karaman, Muğla'nın birçok bölgesini ziyaret etme imkanı bulduğunu söyledi.Kente arkadaşlarını ziyarete geldiğini belirten Karaman da şu açıklamalarda bulundu:

        9

        "Özellikle sarı alabalık yemek için arkadaşlarım burayı tavsiye etti. Sarı alabalığın övgüsünü çok duyduğum için buradayım. Herkese tavsiye ediyorum, çok beğendim"

        10

        Muğla'dan babasıyla Eşkıyalar Vadisi'ne gelen Deniz Kayacık da bölgenin tam anlamıyla "doğa harikası" olduğunu dile getirdi. Sarı alabalığı çok beğendiğini anlatan Kayacık, herkese bölgeye gelmesini tavsiye etti.

        11

        Eşkıyalar Vadisi'nde restoran işleten Ünal Karataş ise bölgenin sarı alabalığı ve yemyeşil doğasıyla meşhur olduğunu kaydederek, "Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden insanlar geliyor. Özellikle doğaya ve lezzetli sarı alabalığa hayran kalıyorlar. Balık ve etin yanı sıra organik ürünlerden oluşan köy kahvaltısına da ilgi oldukça fazla" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ