Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Bavul.com kapanıyor - Turizm Haberleri

        Doğu Avrupa'nın en büyük seyahat acentesi Paravion'un sahip olduğu ve İspanyol GED Capital yatırım fonunun kontrolündeki Bavul.com, 8 Ağustos'tan itibaren istikrarsızlık ve güvenlik sorunlarınedeniyle Türkiye'deki operasyonlarını kapatacağını duyurdu.

        2015 yılında 300 bin müşterilik portfolyosuyla birlikte Paravion tarafından Turkcell'den satın alınan Bavul.com platformu, 2016 yılında 23 milyon euro ciro elde etmişti.

        Şirket tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'deki sosyopolitik durumun yanı sıra Türk lirasının değer kaybının da yatırımların gelişimini önemli ölçüde etkilediğini ve bunun Paravion'a yansıdığını belirtti.

        • Paravion Basın Bildirisi

        Romanya'nın ilk online uçak bileti satın alma platformu olan Paravion, İspanyol GED Capital yatırım tarafından yönetiliyordu. Yapılan açıklamaya göre, site üzerinde geçen yıl 175 milyon bilet sorgusu yapıldı. Paravion satışları bu süreçte 444 bin bilet olurken, Türkiye operasyonlarından 23 milyon, toplamda da 78 milyon Euro gelir elde etmişti.

        2011 yılında Turkcell’in kişisel seyahat asistanı olarak tanıtılanBavul.com, İspanyol online seyahat acentası Paravion.es tarafından satın alındı.

        REKLAM

        Eylül ayı sonunda kullanıcı sözleşmesinin güncellenmesiyle farkedilen gelişme sonunda Turkcell Bilişim tarafından işletilen Bavul.com ile ilgili tüm hizmetler Paravion Turizm ve Danışmanlık Ticaret Ltd. Şti. tarafına devredilmişvesatın alma sebebiyle Bavul.com’un kullanıcı sözleşmesi ve gizlilik politikası buna uygun olarak yenilenmişti.

        Bavul.com'dan açıklama

        Bavul.com'dan konuya ilişkin resmi bir açıklama yapıldı.Bavul.com yönetimi, 2014 yılı Ağustos ayında devraldıkları bavul.com’un operasyonlarını Eylül ayı itibarıyla durduracaklarını belirterek, kararın gerekçesini şöyle açıkladı:

        “Bu kararımızda pazarda oluşan aşırı rekabetçi fiyat politikalarının karlılığı oldukça azaltması ve tedarikçilerimizin çoğuna yaptığımız ödemelerin Euro cinsinden olması ve kurdaki hızlı değişiklikler etkili olmuştur.”

        Açıklamada, önümüzdeki döneme ilişkin bavul.com’dan alınan hizmetlerin olumsuz etkilenmesinin söz konusu olmadığı vurgulanarak, “Özellikle belirtmek isteriz ki; bugüne kadar bizden uçak bileti, otel konaklaması ve tur paketi almış olan tüm yolcularımızın seyahatleri güvence altındadır. Tüm seyahatler gerçekleşene kadar müşteri hizmetlerimiz servis vermeye devam edecektir” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ