Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan Demirören kimdir? Erdoğan Demirören kaç yaşında?

        Demirören Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı olan Erdoğan Demirören, vatandaşlar tarafından araştırılan isimler arasında. Demirören Holding'in Doğan Medya Grubu'nu tamamen satın almasıyla birlikte "Erdoğan Demirören kimdir?" sorusu sorulmaya başlandı. Peki Erdoğan Demirören kimdir?

        ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR?

        Erdoğan Demirören, 28 Ağustos 1938 tarihinde Bursa'nın İnegöl ilçesinde dünyaya geldi.Saint Benoit Lisesi'nden mezun olan Erdoğan Demirören, babası Şükrü Demirören'in 1957 yılında vefat etmesi üzerineOto Yedek Parça İthalatı ve Pazarlaması konusunda faaliyet gösteren Kolaylık Oto Müessesi’nin işlerini genç yaşta devraldı.

        Erdoğan Demirören'in hala Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding, LPG sektöründe birçok şirketin sahibi konumundadır. Milangaz, Likidgaz ve Mutfakgaz gibi markalarla LPG sektörünün en büyük grupları arasında bulunan Demirören Grubu, ayrıca piston üretimi de yapmaktadır.

        REKLAM

        Erdoğan Demirören'in oğlu Yıldırım Demirören ise eski Beşiktaş Kulübü Başkanı ve günümüz Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'dır.

        Demirören Grubu, medya alanında da faaliyet göstermektedir. Milliyet Gazetesi ve Vatan Gazetesi'nin sahibi olan Demirören Grubu, son olarak da Doğan Medya Grubu'nu tamamen satın almıştır.

        DoğanHolding'in Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP)'na yaptığı açıklamaya göre Demirören Holding'in Doğan Medya Grubu'nu tamamen satın alması için görüşmelere başlandığı belirtildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ