Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ev tozu akarı (Mite) yüzünden bakteriyel enfeksiyon yaşadı, gözünü kaybetme noktasına geldi

        Çin’de yaşayan Xu adlı kadın, iki yıldır gözlerinde kızarıklık ve kaşıntı sorunu yaşıyordu.

        Doktora gitmek yerine göz damlasıyla kendisini iyileştirmeye çalışan Xu, hiçbir fayda görmedi ancak zamanla gözündeki rahatsızlık hissine alıştı.

        Yaşadığı göz kuruluğu problemi, gözlerini açmasına bile mani oluyordu, kirpikleri ise zamanla birbirine yapışmıştı.

        Bu sancılı iki yıl sonunda kadını, ailesi zorla doktora götürdü. Muayenede doktoru bile şoke eden kadın, dünyada eşine zor rastlanır bir vakaydı.

        Xu, gözünde, kirpiklerinde 100’e yakın ev tozu akarı yani mite olduğunu öğrendi. Kadının tek bir kirpiğinde bile 10’dan fazla ev tozu akarı olduğu tespit edildi.

        Doktorlara beş yıldır yastık kılıfını değiştirmediğini açıklayan Xu, bu ihmalin sağlığını etkileyeceğine ihtimal bile vermediğini söyledi.

        Doktorlar, Xu’nun hijyensiz ve yeterli havalandırmanın yapılmadığı ortam yüzünden bu hale geldiğini açıkladı. Bakteriyel enfeksiyon yaşayan kadın, tedavisinin ardından taburcu edildi.

        MİTE (MAYT) YANİ EV TOZU AKARI NEDİR?

        Ev tozu akarları, bilimsel adıyla Mite, çıplak gözle göremediğimiz mikroskobik boyuttaki canlılar. Özellikle evde yatak, yastık, yorgan, çarşaf, koltuk döşemesi, halı, tüylü oyuncaklar ev tozu akarlarının (mite) yaşam alanlarıdır. Ev tozu akarları, insanlarda alerjik reaksiyona neden olur. Tozlarla oradan oraya taşınan ev tozu akarları, solunum yoluyla insan vücuduna girer. Dışkıları süpürme işlemiyle beraber havaya karışır, solununca da vücuda karışır. 1 gramlık bir insan derisi parçası ile bir milyondan fazla ev akarı beslenebilir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ