Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Muş'ta 20 kişi gözaltına alındı

        Muş'ta yolu kapatarak İstasyon Caddesi'ne yürümek isteyen yüzü maskeli gruba polis uyarıda bulundu. Uyarılara rağmen dağılmayan grup polise taşla saldırdı. Olaylara karışan 20 kişi gözaltına alındı.

        Belediye önünde toplanan grup, Cumhuriyet Caddesi'nden Karayolları Kavşağı'na kadar yürüdü.

        Burada basın açıklaması yapan grup, daha sonra yolu kapatarak İstasyon Caddesi'ne yürümek istedi. Uyarıya rağmen dağılmayan kalabalık arasındaki yüzü maskeli bir grup, polise taşla saldırdı.

        Güvenlik güçlerinin biber gazı ve tazyikli suyla müdahalesinin ardından dağılan göstericiler, çevredeki bina ve iş yerlerine saklandı.

        Polis, olaylara karıştığı tespit edilen 20 kişiyi gözaltına aldı.Iğdır'da da DBP İl Teşkilatı önünde toplanan bir grup, basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı. Geniş güvenlik önlemi altında oturma eylemi yapan grup, olaysız dağıldı.

        VAN

        HDP'nin, izinsiz sokağa çıkma çağrısı üzerine Van'da düzenlenen yürüyüş sona erdi.

        Sebze Hali Kavşağı'nda toplanan grup, İkinisan Kavşağı'na yürüdü. Burada grubu durduran polis, kalabalık arasında yüzü maskeli kişiler bulunduğunu belirterek, yürüyüşe izin vermedi.

        Bunun üzerine, DBP Van İl Başkanı Musa İtah ve partililerin yaptığı görüşmeler sonrası kalabalık arasındaki yüzü maskeli kişilerin yüzleri açıldı.

        Daha sonra polislerin belirlediği güzergahtan yürüyüşlerine izin verilen kalabalık, Milli Egemenlik Caddesi'ndeki Musa Anter Parkı'na geldi. DBP'li yöneticilerin de yürüyüş boyunca çevrede yoğun güvenlik önlemi alan polislere taş atılmasını önlemek için sık sık kalabalığa uyarıda bulunduğu görüldü.

        Burada yapılan açıklamanın ardından dağılan kalabalık arasındaki küçük bir grup, Hidayet Caddesi'ndeki TOMA'lara havai fişek ve taşla saldırdı. Göstericiler, polisin uyarısıyla eylemlerine son verdi.

        Bu arada, polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı kent merkezinde bazı noktalarda ise askeri birlikler görevlendirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ