Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Zekeriya Öz dahil 4 savcı görevlerinden uzaklaştırıldı

        Fevzi ÇAKIR / ANKARA

        Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, 17-25 Aralık savcıları Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkındaki iddiaları görüşmek üzere bugün toplandı. Daire, soruşturma kapsamında ilk olarak dört savcının açığa alınıp alınmayacağına ilişkin karara bağladı. Daire 5'e karşı 2 oyla dört savcının soruşturma tamamlanıncaya kadar açığa almasına karar verdi.

        İLK AÇIKLAMA ZEKERİYA ÖZ'DEN GELDİ

        Zekeriya Öz, görevden uzaklaşırılmasıyla ilgili Twitter'dan açıklama yaptı. Öz, "Yürütmenin boyunduruğu altına girmiş bağımlı yargı tüm aşamalarıyla teşekkül etmiştir. Bu hale 16 yaşındaki çocuğun tutuklanması da beklenir" dedi.

        BOLU ADLİYESİ'NDEKİ ODASINDA EŞYALARINI TOPLADI

        Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesince görevden uzaklaştırılan cumhuriyet savcılarındanZekeriyaÖz, kararla ilgili, "Bu karar bence kurulda alınmadı, bence başka bir yerde alındı ve kurulda uygulamaya konuldu" dedi. Hakkındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevinden uzaklaştırılanÖz, Bolu Adliyesi'ndeki odasında eşyalarını toplayarak bir kutunun içerisine doldurdu. Eşyalar daha sonra adliye çalışanları tarafındanÖz'ün aracına bırakıldı.

        HÜKÜMETTEN İLK YORUM

        Başbakan yardımcısı Beşir Atalay, 4 savcının görevden uzaklaştırmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Atalay, "Zaten yargıda böyle bir gelişme bekleniyordu. HSYK'nın kararı yorum yapmak istemem" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ