Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "90 yıllık reklam arası sona ermiş. 624 yıl film mi çevrildiğini yeni öğrendik" dedi

        MİLLİYETÇİ Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 11'inci dönem eğitim faaliyetlerinin tamamlanması dolayısıyla düzenlenen sertifika törenine katıldı. Ankara'da gerçekleştirilen törende konuşan Bahçeli, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'nun sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaları eleştirerek, "Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık reklam arası sona ermiş. AKP'li bir milletvekili böyle söylüyor. Biz 624 yıl film çevrildiğini yeni öğrendik. Demek ki, Türk milleti, 1919 Samsun'undan 1922 İzmir'ine kadar koltukta oturmuş, patlamış mısır yemiş, reklam arası için zaman geçirmiş" dedi.

        "TÜRKÇE'YLE BAL GİBİ FELSEFE YAPILIR"

        Konuşmasında Türkçe'yle felsefe yapılacağını da savunan Bahçeli şöyle konuştu: "Farabi'yi bilmeden, aydınlanma çağına öykünmek, sırf akıl diyerek insanı duygulardan ve vicdani hasletlerden soyutlamak geçmişi anlamamak demektir. İstismarı felsefe olan, inkarı fikir gören, fiiliyatı ise rüşvet ve yolsuzluk karanlığına sapan birisinin; Türkçe'ye çamur atması, Türkçe'yi alaya ve hafife alması en hafif deyimle taş devri kafasıdır. Diyorum ki, Türkçe'yle bal gibi, buz gibi felsefe yapılır ve bugüne kadar da yapılmıştır. Bir dil bir millettir. Türk milletinin dili de Türkçe'dir. Dil bir kimliktir. Bu da Türk kimliğidir."

        'ERDOĞAN 16 TÜRK DEVLETİNİ YAFTALAMIŞTI ŞİMDİ NE DEĞİŞTİ'

        Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nın 16 Türk devletinin askerlerini giysileriyle temsil eden uygulamayı hatırlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

        "16 devletin yıkılması demek, her şeyi bittiği anlamına gelmemiştir. Geçmişteki kayıplarımızın elbette çok farklı nedenleri vardır. Ne var ki, kutlu ecdadımızın mirasını bölücülük değirmeninde öğütüp de, kıyafet gösterisine çıkmak, dombıra çalıp da Kandil'in dümbeği haline gelmek en azından tarihi hakikatlere yüz çevirmektir. 20-21-22 Kasım 2013'te 3. Sanayi Şurası toplanmıştı. Bu şurada dönemin Başbakanı, bugünün Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yapmıştı. Konuşmasında, tarih içinde 16 devlet kurmuş olmakla zaman zaman övündüğümüzü, ancak bir başka açıdan bakıldığında bu ifadenin 15 devletin de yıkılması anlamı taşıdığını iddia etmişti.Cumhurbaşkanı, bugün gururla ve siyasi sinsilikle nemalanmaya çalıştığı Türk devletlerini idare-i maslahatçılıkla yaftalamıştı. Peki, 'Türklükle karşıma gelmeyin' diyen bir garabet ve gaflet ehli, lekelediği, hakir gördüğü, basite aldığı 16 Türk devletinin mirasına hangi yüzle saklanır? 2013'de idare-i maslahatçı olarak mimlenen 16 Türk devleti, şimdi nasıl olmuştur da yere göğe sığdırılamamaktadır?

        'TBMM'YE, BAŞBAKAN'A HAKARET'

        Kürsüden indikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 19 Ocak’ta başkanlık edeceği Bakanlar Kurulu’na ilişkin sorular karşısında, "Sayın Erdoğan anayasal hakkını kullanıyor. Cumhurbaşkanı Bakanlar Kurulu’na katılıp görüşlerini ortaya koyabilir, arzuladıkları bilgiyi alabilir. Bunu bir sistem değişikliğine yönelik adım olarak kullanıyorsa bu Başbakan, Bakanlar Kurulu ve TBMM’ye hakarettir.“ diye konuştu. MHP lideri, karikatür tartışması için de “Gazetelerin biraz dikkatli olması lazım” ifadesini kullandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ