Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen bir panelde Ak Parti Milletvekili Mehmet Metiner'in kendisine 'Cumhuriyet artığı' dediğini ileri süren Avukat Ayla Yıldırım, suç duyurusunda bulundu

        Hayati ARIGAN-HABERTÜRK

        AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner hakkında Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen bir programda "Cumhuriyet artığı" ifadesi kullandığı iddiasıyla avukat Ayla Yıldırım suç duyurusunda bulundu. Avukat Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti daha yıkılmadı. İlelebet devam edecektir" dedi.

        HAKARET VE AŞAĞILAMA SUÇLAMASI

        İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na verilen dilekçede Metiner hakkında "Türkiye Cumhuriyetini aşağılamak ve hakaret" suçundan işlem yapılması talep edildi. Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş Kampüsü'nde 17 Ocak'ta düzenlenen Siyaset Okulu programına konuşmacı olarak katılan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, iddiaya göre Cumhuriyet rejimi hakkında ağır ifadeler kullandı.

        Bunun üzerine programa katılan Avukat Ayla Yıldırım, Metiner'in sözlerine "Cumhuriyet için böyle konuşamazsınız. Cumhuriyet'in sayesinde milletvekili oldunuz, maaş alıyorsunuz" diyere tepki gösterdi. Bunun üzerine Metiner, tepki gösteren kişilerin salondan çıkarılmasını istedi. Avukat Yıldırım ve beraberindeki kadınlar salonu terk etti. İddiaya göre Metiner de bunun ardından "Cumhuriyet artıkları" ifadesini kullandı.

        'HİÇ BİRİMİZ ARTIK DEĞİLİZ'

        Tartışma üzerine avukat Ayla Yıldırım ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, dün İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek Mehmet Metiner hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikayet dilekçesinde Metiner'in, "Türkiye Cumhuriyetini aşağılamak ve hakaret" suçunu işlediği iddia edilerek, TCK'nın 125 ve 301. Maddeleri'nden işlem yapılması talep edildi. Avukat Yıldırım yaptığı açıklamada şunları söyledi:

        Metiner açıklamasında Cumhuriyet rejiminin bir Baas rejimi olduğunu ve miladının dolduğunu söyledi. Ben de karşı çıktım bu sözlerine. Biz hiç birimiz artık değiliz. Türkiye Cumhuriyeti hala ayaktadır. İlelebet ayakta olacaktır" dedi. Basın açıklamasına katılan Mahmut Tanal ise "Osmanlı döneminde hukuk ve demokrasi yoktu. Atatürk Cumhuriyeti ile bu hakler elde edildi. Cumhuriyet artıkları demek bu rejimi aşağılamaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ