Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast' iddiasıyla ilgili değerlendirmede bulundu

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı basın yayın organlarında yer alan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast düzenleneceğine dair iddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlatmasına ilişkin, "Güzel, Başsavcılığı kutlarım. İddiaları ki ortaya çıkarırsa somut delillerle o savcıyı kutlarım" dedi.

        Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ziyaret etti.Belediye binasında partisinin ilçe başkanları ile görüşenKılıçdaroğlu,belediye binası yakınındaki bir çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti.Kılıçdaroğlu, burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

        'KİM TARAFINDAN İLERİ SÜRÜLÜYOR?'

        Bir basın mensubunun "Bugün hükümete yakın gazetelerde Sümeyye Erdoğan'a seçime yakın suikast girişiminde bulunulacağı iddiası var. Bu konudaki değerlendirmesini alabilir miyiz?" sorusuna "İddialar kim tarafından ileri sürülüyor?" karşılığını verdi.

        Bir başka gazetecinin "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı iddiaları ciddiye alıp soruşturma başlattı" demesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Güzel, Başsavcılığı kutlarım. İddiaları kim ortaya çıkarırsa somut delillerle o savcıyı kutlarım" dedi.

        Kemal Kılıçdaroğlu, başka bir programda aynı sorunun sorulması üzerine "İddiayı kim ileri sürüyor? İddia kime ait? Havuz medyası. Yani haram medyası, yani haramdan beslenenler. Savcı soruşturma açmış, soruşturma açan savcıyı yürekten kutluyorum" ifadelerini kulandı.

        'VEKİLE BUNLARI YAPIYORSA VATANDAŞA NE YAPAR'

        Kılıçdaroğlu, "İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında yaralanan milletvekilleri oldu. Kavgalar yaşandı. Süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna karşılık, şunları söyledi:

        İç Güvenlik Yasası getiriyorsunuz parlamentoda terör estiriyorsunuz. Bunun adı İç Güvenlik Yasası mı? Nasıl bir iç güvenlik yasası ki muhalefet partilerine saldırıyorsunuz ve yaralıyorsunuz. Eğer milletvekiline bunları yapıyorsa Adalet ve Kalkınma Partisi vatandaşa ne yapacak? Onları dokunulmazlığı var bunu yapıyor. Vatandaşın dokunulmazlığı yok. Onların da ensesinde boza pişirecekler. Bakın Sayın Abdullah Gül açıklama yapmış 'bir daha gözden geçirin' diye. Sağduyunun sesi, sonunda söylüyor.

        'DEVLETİN ELİNE SOPA VERİP...'

        "Türkiye birinci sınıf demokrasiyi kabul etmek zorundadır. Almanya'da, İngiltere'de, Fransa'da, Belçika'da, Japonya'da nasılsa bizim ülkemizde birinci sınıf demokrasi olsun. Vatandaşımız buna layık. Niye üçüncü sınıf demokrasi olsun. Niye iktidar elinde sopayla gezsin. Devlet vatandaşa hizmet etme aracıdır. Baskı kurma aracı değildir. Devletin eline sopa verip vatandaşın ensesinde boza pişiremezsiniz. Yapmak istedikleri o. Biz de ona karşı çıkıyoruz. Hangi gerekçeyle yapıyorsunuz siz bunu? Yüzünü kapatan... Zaten kanun var, yüzünü kapatan adamı yakalarsınız götürürsünüz. Molotofkokteyli atan... Savunan mı var? Kim yapıyorsa elinde molotofkokteyli atıyorsa yakalarsın götürürsün. Sen yakaladın götürdün de birisi karşı mı çıktı? Yok öyle bir şey. Vatandaşı kandırıyorlar. Amaç ne? Amaç şu; Seçime gidiyoruz AKP kan kaybediyor, acaba biz baskı kurarak milleti nasıl korkuturuz? Bu millet sizden korkmaz.

        SÜLEYMAN ŞAH'TA ASKERLERİN REHİN ALINDIĞI İDDİASI

        Kılıçdaroğlu, Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'nde görev yapan askerlerin IŞİD tarafından rehin alındığı iddialarının sorulması üzerine de, askerlerin nöbet değişimi yapmadığını, eskiden olmasına rağmen şu an değiştirilmediğini kaydederek, "Eskiden vardı, niye yok? Davutoğlu bu soruya nasıl cevap verecek acaba" dedi.

        "Ben şahsen utanıyorum. 'Büyük, güçlü, onurlu Türkiye' diyoruz Süleyman Şah'taki askerleri bile koruyamayan bir Türkiye gerçeği çıktı karşımıza" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, bütün bunların halkın gözünden kaçırıldığını dile getirdi.

        'IŞİD'İN TÜRKİYE'DE YÜZLERCE UYUYAN HÜCRESİ VAR'

        Bir gazetecinin "IŞİD'in Türkiye'ye sızdığı, sınırdaki bazı köylere yerleştiği hatta büyükşehirlerde eylem hazırlığı olduğu yönünde iddialar var. Size ulaşan bilgiler var mı?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "IŞİD'in Türkiye'de yüzlerce uyuyan hücresi var. Herkes bunu biliyor. Hükümet de biliyor, ülkenin istihbarat teşkilatı da biliyor. Ama hükümet IŞİD'i terör örgütü olarak kabul etmiyor" karşılığını verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ