Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şah Fırat operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu

        HABERTURK.COM

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Gençlik kolları Kongresi'nde bir konuşma yaptı. Şah Fırat operasyonuna ilişkin önemli açıklamalarda bulunanBakan Çavuşoğlu, "Kimse TSK'yla şaka bile yapmasın. Ordumuz dün akşam kapasitesini tüm dünyaya göstermiştir" dedi.

        Çavuşoğlu, muhalefetin "Vatan toprağı kaybedildi" eleştirilerine karşın da, "Türkiye oradaki topraklarını terk etmedik, bayrağı geri çekmedik. Tam tersine yeni toprakları oldu Türkiye'nin. Notamızı herkese verdik" diye konuştu.

        İşte Çavuşoğlu'nu konuşmasından önemli başlıklar:

        - Burası bizim topraklarımız yani Ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı topraklardır. Suriye'deki gerçeklerden dolayı olası tehditlere karşı askerimizi, emanetlerimizi korumak için herkesin hayranlıkla izlediği operasyon gerçekleştirdik.

        'BAŞKOMUTAN ERDOĞAN ADIM ADIM İZLEDİ'

        - Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan operasyonu adım adım takip etti. Dışişleri Bakanlığımız da üzerine düşeni yaptı.

        - Bir başçavuş kardeşimiz şehit oldu. Bu şehadet şerbetini içmek herkese nasip olmaz. Onun için tüm askerimizi tebrik ediyorum.

        - Arazideki unsurların hepsine uyarı yaptık. Bu akşam 21.00'de emanetlerimizi geriteceğiz karşımıza kimse çıkmasın dedik. Zaten kardeşimiz de bir iş kazası sonucu şehit oldu.

        'DÜNYA OPERASYONA BÜYÜK HAYRANLIK DUYUYOR'

        - Bu operasyonla ilgili dşarıda büyük hayranlık var. Herkes nasıl yaptığımızı soruyor. Bakıyoruz muhalefette büyük bir rahatsızlık, hazımsızlık var. O emanatler orda kalsa da iktidar zora düşse diye bekliyorlar.

        - Türkiye oradaki topraklarını terk etmedik, bayrağı geri çekmedik. Tam tersine yeni toprakları oldu Türkiye'nin notamızı herkese verdik. BM'ye bu sabahtan itibaren yazımızı gönderdik. Suriye başkonsolosluğuna notayla bildirdik. 'Burayı boşalttık ama burası bizim toprağımız yeniden geleceğiz' dedik. "Eşme'ye tekrar dikiyoruz Hazır olduğunda emanetlerimizi buraya tekrar getirceğiz" dedik. ÖSO'ya da bu operasyonu yaptığımızı bildirdik, kimseden icazet almadık.

        'ULUSLARARASI HAKLARIMIZI KULLANDIK'

        - Kimse TSK'yla şaka bile yapmasın. Ordumuz dün akşam kapasitesini tüm dünyaya göstermiştir.

        - Hukuktan kaynaklana haklarımız çerçevesinde bu operasyonu yaptık. İllegal bir operasyon değil.

        'BUNLAR SİLAHLARIN BIRAKILMASINI İSTEMİYOR'

        - (iç güvenlik paketi) Meclis'te gördüğümüz manzara neye hizmet ediyor. Biz gençlerimiz birbirine kırdırılmasın sonra da idam sehpalarında asılmasın diye uğraşıyoruz.

        - HDP silahların bırakılmasını istemiyor. Çünkü normal şartlarda Kürt kökenli kardeşlerim bunlara oy vermez. Bunlar inançsız Kürt gençliği istiyor.

        - Kim kimi kullanıyor anlamadım o kadar karışık hale geldi ki. Gazetelerde görüyorsunuz yazışmalarını. Öyle bir hale getirmişler ki Sümeyye kardeşime suikast saldırısı şekline getirmişler bunu da CHP milletvekilleriyle konuşuyorlar. Vay benim CHP'li kardeşlerime.

        GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Süleyman Şah Karakolu'nun nakledilmesi başta olmak üzere güncel gelişmeler hakkında ABD Dışişleri Bakanı ve NATO Genel Sekreteri başta olmak üzere birçak ülkenin dışişleri bakanıyla telefon görüşmeleri yaptı.Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşmelerle ilgili olarak yapılan yazılı açıklama şöyle:

        "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün (22 Şubat) ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders, İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, Danimarka Dışişleri Bakanı Lidegaard, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefon görüşmeleri yaparak, Süleyman Şah Karakolu'nun nakledilmesi başta olmak üzere güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunmuştur."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ