Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Pendik'te 14 yıldır kayıp olan kız kardeşlerin öldürüldüğü iddialarını babaları kabul etmedi

        ŞENKAL DEMİR/İSTANBUL

        Savcılık ve polisin yıllardır yaptığı araştırmalar sonucu cesetlerine ulaşılamayan Deniz ve Sedef Derya’nın babaları Habertürk’e konuştu.

        Kızların kaybolmasının ardından ilk eşi Ayten Çavuşlar’ın iki ay sonra boşanma davası açtığını belirterek, “Boşanma davasında kızların velayeti ona verildi.

        Kızlar yaşamıyor olsaydı mahkeme bu kararı nasıl verirdi? Ben kızların yaşadığına inanıyorum. Bu işte başka işler var. Komplo ile karşı karşıyayız. Ben şimdiki karıma güveniyorum. Arkasındayım. Alnımız açık” dedi.

        ‘POLİS YİNE SORACAK, YIRTMAYIN’

        Kızların kaybolmasının ardından o dönem birlikte yaşadığı şimdiki eşi Güldane G.’nin de sorgulandığını belirten Doğan G., 14 yıl saklandığı için savcılık tarafından “suçluluk psikolojisiyle üretilen delil” sayılan yemek faturası için de konuştu:

        “Eşim ilk ifadeye alındığında ‘Polisler yine soracak. Yırtmayın, evraklar içinde bulunsun’ dedim... Eşim o nedenle sakladı bu faturayı.” Sürpriz tanık Ö.Y., çocukların kaybolduğu gün Gülhan G.’yle yediği yemeğin fişini delil olarak savcıya sunmuştu. Cezaevinde ziyaret ettiği eşinin arkasında olduğunu da belirten gemi kaptanı Doğan G., “Ondan adım gibi eminim. Benim çocuklarım öldürülmedi. Eşimin de alnı ak benim de... Tutuklanmaya itiraz ettik” diye konuştu.

        Yaptığı tanıklıkla eşinin tutuklanmasına neden olan Ö.Y.’nin kendilerine komplo kurduğunu da ileri süren Doğan G. şöyle devam etti: “Kızın babası öldü, parasızlar. Benim hanımla da kavgalılardı; daha değişik şeyler var, hepsi ortaya çıkacak. Mücadele edeceğim.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ