Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sokak köpeklerinden kaçarken burnu ve dişleri kırıldı

        Zafer SAMANCI/KONYA

        Genç kız, hastanede gördüğü 2 günlük tedavinin ardından taburcu oldu.

        Merkez Selçuklu ilçesinde 21 yaşındaki üniversitesi öğrencisi Cemile D., yolda yürürken sokakta toplu halde bekleyen yaklaşık 15 köpeğin üzerine doğru koştuğunu gördü. Paniğe kapılan genç kız korkuyla kaçarken ayağı takılarak yere düştü. Burnu ve dişleri kırılan ve kanlar içerisinde kalan genç kızın çevresine toplanan köpekler, vatandaşlar tarafından uzaklaştırıldı. Cemile D. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

        "VATANDAŞLAR OLMASAYDI BENİ PARÇALAYACAKLARDI"

        İki gün hastanede tedavi gördükten sonra taburcu olan Cemile D., "Yolda yürürken köpekler bir anda bana doğru koştu. Hemen kaçmaya çalıştım ama bir süre sonra ayağım taşa takıldı ve düştüm. Etrafımı çevirip kalkmama bile izin vermediler. Düşmemin etkisiyle burnumun ve dişlerimin kırıldığını fark ettim. Sonra köpekleri kovalayan insanları gördüm, onlar olamasydı beni parçalayacaklardı'' dedi.

        "ARKADAŞLARIMA DA SALDIRMIŞLAR"

        Vücudunun değişik yerlerinden de yaralanan genç kız, "Bu mahallede daha önceden köpek saldırısı olayları yaşanmıştı. Ancak bu kadar büyük bir vaka yaşanmamıştı. Yetkilileri defalarca aradım, başımdan geçenleri söyledim. Dün yine sokak köpekleri arkadaşlarıma saldırmışlar. Arkadaşlarım bir inşaata sığınmışlar, bir saate yakın mağdur kalmışlar. Köpekler Bosna semtinin hemen hemen her yerinde geziyor. Tekrar yetkilileri ve belediyeyi aradım. Bir çözüm bulmalarını istedim. Bana cevabı ‘Kanuna göre köpeklerle insanların iç içe yaşamak zorundadır' oldu. ‘Başbakanlığa ve Ankara'ya git konuş, dilekçenizi oraya verin kanunu değiştirsinler' diyerek bana bilgi verdi. Ama ben defalarca aradım, ailem aradı, arkadaşlarım aradı ama bir türlü yardım eden olmadı" diye konuştu.

        Dışarıya çıkmaya korktuğunu da belirten genç kız, "Okuluma gidemiyorum. Korkumdan dışarıya çıkamıyorum. Sürekli taksi çağırıyorum o da her zaman olmuyor, pahalıya geliyor. Maddi durumum o kadar iyi değil, yine bugün okuldan gelirken saldırıya uğradım ama kaçtım. Sadece köpekleri kısırlaştırmak bu saldırıları engellemiyor. Okula gidemiyorum, eğitimime devam edemiyorum. Mağdur durumdayım. Çok fazla köpek var. Belediyeyi arıyoruz, mail atıyoruz. Ama hiç bir şekilde ilgilenilmiyorlar' şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ