Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Antalya, İzmir ve Eskişehir'de DHKP-C operasyonlarında toplam 32 kişi gözaltında alındı

        İstanbul'da savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından Antalya'da operasyona başlayan polis, hakkında gözaltı kararı bulunan 23 DHKP-C üyesinden 22'sini sabaha karşı gözaltına aldı.

        Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında rehin alınması ve 8 saat sonra şehit olmasının ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Antalya'da da benzer eylemler olabileceği istihbaratını alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eşzamanlı operasyon için düğmeye bastı ve DHKP-C üyesi 23 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

        23 AYRI ADRESE BASKIN DÜZENLEDİ

        Sabaha karşı 23 ayrı adreste çevik kuvvet, özel harekat ve terörle mücadele ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında çoğunluğu Akdeniz Üniversitesi öğrencisi 22 kişi gözaltına alındı. Doktor kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Çallı'da bululan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. 1 şüphelinin ise aranmasına devam ediliyor.

        Gözaltı kararıyla ilgili açıklama yapan avukat Hakan Evcin, eylem iddialarının asılsız olduğu belirterek, "Grup yalnızca bugün akşam saat 19.00'da basın açıklaması yapacaktı" dedi.

        ÖZEL HAREKAT EKİPLERİ DE KATILDI

        İstanbul Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından İzmir'de terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon düzenlendi.Çiğli ilçesi Güzeltepe ve Karşıyaka ilçesi Doğançay semtlerinde, ikisi dernek 11 adrese sabah saatlerinde yapılan eşzamanlı operasyonda, 5 erkek zanlı gözaltına alındı.

        Özel Harekat ekiplerinin de katıldığı operasyonda yapılan aramada ise çok sayıda örgüt dokümanı, 30 tabanca mermisi, dijital döküman ve yasaklı yayın ele geçirildi. Zanlılar, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

        ESKİŞEHİR'DE 5 EVE OPERASYON DÜZENLENDİ: 5 GÖZALTI

        Eskişehir'de, DHKP-C terör örgütüyle bağlantılı olduğu iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre,EskişehirEmniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından DHKP-C ile bağlantılı olduğu öne sürülen kişilere yönelik Yıldıztepe ve Gültepe mahallelerinde 5 eve operasyon düzenlendi.

        Söz konusu adreslerde 5 kişiyi gözaltına alan ekipler, şüphelilerin evleri ve üye oldukları dernek binasında aramalarını sürdürüyor.

        DHA-CİHAN-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ