Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Selahattin Demirtaş: PKK zoruyla HDP'ye oy verilseydi kırsaldaki oyumuz daha yüksek olurdu

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı'daki çatışmaya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. PKK'nın kendileri için oy topladığı iddialarıyla ilgili soru karşısında Demirtaş, "PKK bizim için oy toplasaydı oy oranımız daha yüksek olurdu" dedi.

        'KÜLLİYEN YALAN'

        HDP lideri yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Şu manipülasyona kimse düşmesin. Deniliyor ya, PKK silah zoruyla HDP'ye oy topluyor...Külliyen yalan. Bizim kırsaldaki oy oranımız şehirdekinden çok daha düşük. PKK kırsalda silahlı bir güçtür. Eğer insanlar PKK zoruyla HDP'ye oy veriyor olsaydı, oradaki oy oranımızın çok daha yüksek olması gerekirdi. 'Cumhurbaşkanı ve Başbakan ısrarla bunlar silah zoruyla oy alıyorlar' diyor. Silah sizin elinizde, ordu sizin emrinizde.

        'PKK DAĞ BAŞINDA BEKLİYOR, DAHA NEREYE ÇEKİLSİNLER?'

        PKK daha ne kadar çekilecek bilmiyorum. Dağın başında bekliyorlar, ateşkes konumundalar. Nereye çekilsinler? Onu bir söylesinler, tam olarak nereye çekilmesini istiyorlar bir yol göstermeleri lazım. Eğer sınırdışı deniyorsa hangi yolla hangi yasaya mukabil olacak bunu da söylesinler.

        'AKP KENDİ TUZAĞINA DÜŞTÜ'

        Ağrı’da oraya asker gitmeseydi çatışma olmazdı. Çatışmanın olduğu alan yerleşim yeri değil dağın başı. Dolayısıyla PKK’nın silahlarıyla yerleşim birimine indiği yalanına sığınmasınlar. Bu bir AKP provokasyonuydu ve boşa çıktı. AKP kendi tuzağına düşmüştür.

        'SANKİ DEVLET YÖNETMİYORLAR DA KREŞ ÖĞRENCİSİLER'

        Hükümet Ermeni meselesinde hakikatleri araştırıp yüzleşme yoluna gitmeli. Papa bir şey söylüyor, Avrupa Parlamentosu bir karar alıyor, hükümet çocukça tepki veriyor. Zannedersiniz ki devlet yönetmiyorlar da kreşte öğrenciler. Ermeni meselesi, resmi olarak açıklığa kavuşmamış bir meseledir.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ