Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Kuveyt dönüşü paralel yapı, KPSS soruşturması, çözüm süreci, 1 mayıs kutlamalarına ilişkin açıklamalar

        HT GAZETE

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuveyt seyahati dönüşünde uçakta aralarında Habertürk Televizyonu Ankara Temsilcisi Veyis Ateş’in de bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kürt sorunu vardır demek artık ayrımcılıktır. Terör örgütüyle aynı masada oturmak devletin çöktüğü anlamına gelir” dedi. Erdoğan, KPSS’de kopya çektiği tespit edilenlere bugüne kadar ödenen maaşların geri alınması gerektiğini söyledi. Erdoğan, paralel yapıyla bağlantılı herkesin meslekten men edileceğini belirtirken, “Ya kabul edecekler ya yok olacaklar” ifadesini kullandı.

        ‘KIM OLUYORSUN’

        Daha önce Balıkesir’de söylediği, “Kürt sorunu yoktur” ifadesini derinleştiren Erdoğan, “Kürt sorunu var demek artık ayrımcılıktır. Kürt sorunu bizzat ‘Kürt sorunu vardır’ diyenlerden kaynaklanıyor” dedi. Terör örgütünün silah bırakması konusunda Erdoğan, “Zaman zaman ‘taraflar’ diyorlar. Sen kim oluyorsun da taraf diyorsun? Bu ülkede devlet vardır. Karşı karşıya oturulan bir masa olması, devletin çöktüğü anlamına gelir. Devlet silah bırakmaz; terörist silah taşırsa devlet de gereğini yapar. İç güvenlik konusunun bu kadar hassas olmasının sebebi de budur” diye konuştu.

        ‘MAAŞLARI GERİ ALINMALI’

        Paralel yapıyla mücadele konusunda bugün yapılacak MGK toplantısında görüşülecek Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne işaret eden Erdoğan şöyle devam etti: “Şu ana kadar HSYK ne yaptıysa böyle devam edecek; bu yapının adamı olduğu tespit edilenler açığa alınacak, meslekten men edilecek. Ya bu devletin varlığını kabul edecek ya da yok olacaklar. MGK’da yapılacak müzakerelerden sonra kararlılığımız çok farklı devam edecek. Bu yapı muhalefetteki tüm partilerle ilişkidedir.” KPSS sınavı sorularının çalınmasına ilişkin soruşturmaya ilişkin, “Haksız yere devlette çalışanlar tespit edilirse hakları elinden geri alınacak mı?” sorusuna yanıt veren Erdoğan, “Faillerine varıncaya kadar bunlara verilen maaşların geri alınması konuşulmalı” dedi.

        TAKSİM’E İZİN YOK

        1 Mayıs kutlamalarının İstanbul Taksim Meydanı’nda yapılmasına izin verilmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, “Bu ülke hukuk devletidir, yasalar vardır. Değişmez kanaatim, hâlâ aynı miting için devlet sana yer gösteriyor. İlle de Taksim dersen bu aracın tekerine çomak sokmaktır” ifadesini kullandı.

        ‘AYNI ÇIKIŞ, GARABET’

        Çeşitli ülkelerden gelen, “Ermeni soykırımı” ifadelerine ilişkin, “Soykırım diyenler Türkiye’nin karşısındadır” diyen Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu yöndeki ifadelerine üzüldüğünü söyledi. Erdoğan, “Rusya kendine güveniyorsa arşivlerini açsın; Ermenistan da açsın” dedi.

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı de eleştiren Erdoğan şunları söyledi: “Bu siyasi partinin başındaki zatla, Avrupa Parlamentosu’ndaki adamları da aynı çıkışta bulundu. Bu bir garabet” ifadelerini kullandı. KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın sözleri ve yaşanan tartışmaları da değerlendiren Erdoğan, “Keşke Rumlarla anlaşabilseler. Biz garantör ülkeyiz. Sayın Cumhurbaşkanı (Akıncı), bu süreci kafasına göre götürecek değildir.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ