Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyanet İşleri Başkanı'na Mercedes'in fiyatını sordum

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Bakanı'nın makam aracına ilişkin, "Bize saldırıyorlar. Mercedes bunların yapacağı işin kaynağıymış bir de bedel koyuyorlar. Değeri 1 milyonmuş. Böyle bir şey yok. Dün Diyanet İşleri Başkanımız ile beraberdik. 'Nedir fiyatı dedim, 330 bin lira' dedi. Bu iftirayı atanların altında Mercedes var. Makama tahsisli araç olmasından daha doğal ne olabailir?" dedi.

        HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın Kürtçe Kuran meali ile ilgili iddialarına ilişkin de konuşan Erdoğan, "Birileri benim Kuran'ın Kürtçe mealini sizlerle paylaşmamdan rahatsız oldular, hatta terör destekli olan partinin eş başkanı da 'Bu Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait değil, özel vakfın hazırladığı Kuran'dır' dedi. Ve bir kere de 'Bu bir tane basıldı' dedi. Diyanet cevabını verdi. 'Biz 10 bin adet bastırdık, bunu bölgeye gönderiyoruz' dedi.Onların rahatsızlığını aslında bizatihi Kuran'ın kendisinden kaynaklandığını biliyorum. Zaten kendileri de bunu açıkça söylüyor." dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        "MUSLUKLARIN RENGİ DEĞİŞTİ"

        Sen hizmete mi oy vereceksin, musluklardan kan akıtanlara mı oy vereceksin? Eleştiriler başlayınca bugün baktık ki musluklardan akan suyun rengi değişmiş. Ah benim Kürt kardeşim biz size sevdalıyız ama siz bizi anlamakta zorlanıyorsunuz.7 Haziran kırılma noktasıdır. 7 Haziran'da terörü arkasına alanlar mı yoksa millete sevdalı olanlar mı kazanacak? Biz Allah'ın huzurunda sadece rükuda eğiliriz. Kula kulluk yok bizde sadece Allah'a kulluk var.

        Birileri benim Kuran'ın Kürtçe mealini sizlerle paylaşmamdan rahatsız oldular, hatta terör destekli olan partinin eş başkanı da, 'Bu Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait değil özel vakfın hazırladığı Kuran'dır' dedi. Ve bir kere de 'Bu bir tane basıldı' dedi. Diyanet cevabını verdi. 'Biz 10 bin adet bastırdık, bunu bölgeye gönderiyoruz' dedi.

        Onların rahatsızlığını aslında bizatihi Kuran'ın kendisinden kaynaklandığını biliyorum. Zaten kendileri de bunu açıkça söylüyor.

        Kendileri okullardan zorunlu din dersi kaldırılsın diyorlar. Niye rahatsızsın? İmansız olan milletin batması haktır sen sahip olursan bu millet batmayacaktır.

        Şimdi kendilerine yeni kabeler arayanları Kuran elbette rahatsız eder. Benim Kürt kardeşlerim dinine sadıktır. Zerdüştlük dinin kendilerine din edinen yöneticilere gerekli cevabı vereceksiniz diye düşünüyorum.

        "KENDİLERİNE PROJE OLARAK DİYANET'İ KAPATMAYI BULMUŞLAR"

        Bölücü örgütünün güdümündeki parti de kendi kabesi olarak Taksim'de karar kıldı. Siyasette pusulayı şaşırmışlardı şimdi kıbleleri yok ya kıbleyi şaşırmışlar. Seçimde proje diye bula bula Diyanet'i kapatmayı bulmuşlar. Ne alıp veremediğin var? İstiyorlar Diyanet kapansın, camiler sahipsiz kalsın. Bir zaman bunları CHP yaptı. Şimdi terör destekli partinin de derdi bu. İmam hatiplere de göz dikmişler.

        "BU İFTİRAYI ATANLARIN ALTINDA MERCEDES VAR"

        Bize saldırıyorlar. Mercedes bunların yapacağı işin kaynağıymış bir de bedel koyuyorlar. Değeri 1 milyonmuş. Böyle bir şey yok. Dün Diyanet İşleri Başkanımız ile berbaberdik. 'Nedir fiyatı dedim, 330 bin lira' dedi. Bu iftirayı atanların altında Mercedes var. Makama tahsisli araç olmasından daha doğal ne olabailir?

        "ALEVİLİK HZ. ALİ'Yİ SEVMEKSE..."

        Terör örgütünün desteklediği parti de de Alisiz Aleviliğin önde olanlarından biri var. Ben Aleviliği öyle tanımadım. Alevilik Hz. Ali'yi sevmekse ben Aleviyim ama onların böyle derdi yok.

        "RET CEVABI ALDI,USANMADI"

        Parti ismi zikretmeden bu vizyonu hayata geçirmek için 400 milletvekili istiyorum. Muhalefetteki partiler durmadan YSK'ya başvuru yapıyorlar. Terör destekli parti iki kere müracaat etti. Ret cevabı aldı, usanmadı. Okuyun anayasayı böyle bir şey yok. Cumhurbaşkanın önünü kesemezsiniz.

        “12 EYLÜL DARBESİNİ YAPAN ŞAHIS ÖLDÜ CENAZESİNDE..."

        Biz 12 Eylül’ün kalıntılarını silmeye uğraşırken onlar ısrarla 12 Eylül’ün mirasına sahip çıktılar. 12 Eylül darbesini yapan şahıs geçtiğimiz günlerde öldü, gözlerimiz cenazesinde 2010 yılında darbecilerin mirasına sahip çıkanları aradı ama göremedi. Biz biliyoruz ki bunlar gönülleri ve zihinleri ile orada hem de en öndeydiler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ