Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mersin'de önemli açıklamalar

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'de halka hitap etti.

        New York Times'a tepki gösteren Erdoğan, "Her yerin gazete olsa, her yerinden kin kussan avucunu yalarsın" dedi.

        Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

        Mersin'de son 12 yılda 14 katrilyon yatırım yaptık.Çukurova Havalimanı'nı gecikmeyi de telafi edecek şekilde tamamlayacağız, konuyu taki ediyorum. Mersin Adana yolunu yeniden yapıyoruz.Hızlı tren hattında Mesin de yerini alacak.

        Sandıktan çıkma umudunu kaybedenler şimdiden sandığa leke sürme telaşına başladılar.Herkes müsterih olsun, bu ülkede sandıkta hile yapmaya bunların gücü yetmeyecek.Sandık sonucu her partinin elinde var.

        Sandıktan hile diyenler kusura bakmasınlar, kendi başarısızlıklarına şimdiden kılıf uydurmaya çalışanlardır. Bu seçimde bir sıkıntımız var. Tek parti döneminin özentisi içindeki bir parti yeniden 1946 sandığını hortlatmanın gayreti içerisinde. Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizdeki vatandaşlarımızı baskı altına alarak tehdit ederek kendilerinden başka hiçkimsenin o sandıktan çıkmamasını sağlamaya çalışıyor.

        "SEN KİM BARIŞ KİM?"

        Şırnak'ta insanları öldürdüler, 50 kişiyi sokağa döktükleri insanlar vasıtasıyla öldürdüler. Bunu yapan kim, terör örgütünü arkasına alan partinin eş başkanı. Çıkmış şimdi meydanlarda dürüstlükten, barıştan bahsediyor. Sen kim barış kim, sen kim dürüstlük kim? Bunlar maalesef terörü teşvik edenler.

        Biz 78 milyonuyla yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Şimdi de çıkmışlar evleri işaretliyorlar. Biz bu işaretleme işini tarihten hatırlıyoruz.

        Terör örgütü güdümündeki partiye karşı güçlü bir duruş sergilemezseniz bunlar hayatı size zindan eder.

        Devlet zulmünden kurtardığımız kardeşlerimizi örgüt zulmüne terk etmeyeceğiz.

        "MAKBUL KÜRT' ÜRETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

        Bu ülkede bir dönem tek parti eliyle 'makbul Türk' üretmeye kalktılar. 'Makbul Türk' neydi biliyor musunuz? Tüm değerlerinden kopartılmış, tarihine, kültürüne yabancılaştırılmış, kendi milletine küçümseyerek bakan bir dünya yurttaşı modeliydi. Milletimiz, rahmetli Menderes'e, rahmetli Özal'a, son olarak da bize verdiği destekle bu oyunu bozdu. Şimdi de bölücü örgüt ve güdümündeki parti eliyle 'makbul Kürt' üretmeye çalışıyorlar. Peki, 'makbul Kürt' nedir? 'Kabe olarak Taksim'i bilen, Diyaneti kaldırmak isteyen, imam hatiplere karşı, Kur'an kurslarına karşı, elimde gösterdiğim Kürtçe mealli Kur'an'a karşı. Ve bütün bunların karşısında her türlü sapkınlığın yanında duran bir Kürt'tür.' Biz buna da izin vermeyeceğiz. Bu ülkenin tarihinin, inancının, kültürünün ayrılmaz parçası olarak Kürt kardeşlerimin böyle bir zilletin içine itilmesine göz yummayacağız. Tek partinin 'makbul Türk' projesini başına geçiren bu millet, inanıyorum ki 'makbul Kürt' projesini de yerle yeksan edecektir.

        İmam hatiplerin orta kısmını açtık, öğrenci sayısı 60 binden 1 milyona çıktı, Kılıçdaroğlu'nu, HDP'yi rahatsız eden bu. Ben çocuklarımı bu ülkede üniversiteye sokamadım.

        Danıştay bir karar daha aldı, düz liselerde de başörtülü olarak derse girilebilir dedi. HSYK'nın aldığı kararla hakim ve savcılar başörtülü olarak görev yapabilecek, nereden nereye? Milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil olarak sizleri görmek istiyorum, bu pazar bu yolda önemli bir kırılma noktası.

        "PENSİLVANYA BU SEÇİMDE ÇOK AKTİF"

        Biz yeni Türkiye dedikçe onlar eski Türkiye daha iyi diyorlar bunlar eski Türkiye koalisyonu.

        Pensilvanya bu seçimde çok aktif. Dağ taş dolaşıyorlar, muhalefetle işbirliği içerisindeler. Onları bu da kurtaramayacak. 99'da Türkiye'den kaçıp gitti.

        "HER YERİN GAZETE OLSA, HER YERİNDEN KİN KUSSAN AVUCUNU YALARSIN"

        Bu seçimlerde oyunun bir de dış ayağı var. Amerika ve İngiltere'deki gazeteler, dergiler hep bir ağızdan aynı şeyleri söylüyorlar. Hedeflerinde biz varız. Bu kimin doğru yolda olduğunu göstermesi bakımından önemli.Eskiden beri bu milletin gönlünde dediğini bırakmamış New York Times diye bir gazete var. Şimdi de gözü bize dikmişler.

        Her yerin gazete olsa, her yerinden kin kussan avucunu yalarsın. Kim olursa olsun. Biz bir şeye inanmışız. Kefenimizi giymişiz ve bu yola böyle çıkmışız.

        2011'de CHP'ye destek veren The Economist, bu dergi de bu defa bölücü örgütün güdümündeki partiye oy verme çağrısı yapıyor. Aynı şekilde The Guardian Gazetesi de 'Türkiye'de Anayasa değişsin ama bunu Erdoğan yapmasın' diyor. Yani Türkiye'de Anayasa'yı milletin değil bugüne kadar olduğu gibi yine vesayetin yapmasını istiyor.

        Bizi Menders'in Mursi'nin akıbetiyle tehdit edenlerin aklını nereden aldığını görüyor musunuz?

        ALTIN KLOZET POLEMİĞİ

        TRT'nin canlı yayınında hodri meydan dedim, genel sekreterim yazı yazdı; gel dedi, gelemedi.

        Milletime gerçekleri anlatmak için meydanlardayım köşemde oturup bunları izleyemedim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ