Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefon' yanıtı: Telefonla bana ulaşmaya çalışmış

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Demirtaş'ı aradım ama kendisine ulaşamadım' sözleri üzerine bir açıklama yapan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, “Mesele ben değil mesele halktır. Hedef gösterdikleri için yalan iftira üzerine kampanya yürüttükleri için, bizi bu kadar düşmanca saldırının hedefi haline getirdikleri için halka karşı bir özür borçları var. Beni aramasınlar Türkiye halkından özür dilesinler" dedi.

        SANCAKTEPE'DE HALKA SESLENDİ

        Sancaktepe'de halka seslenen Demirtaş;Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi için, "Ben Eş Başkanı dün aradım telefonuma çıkmıyor. Neden çıkmıyorsun? Bu kadar uzakta. Ekranlarda istediği gibi söyleyecek biz onlara bir şey söyleyince beyler rahatsız olacak." sözlerine yanıt veren Demirtaş, "Şimdi telefonla bana ulaşmaya çalışmış sen ülkenin cumhurbaşkanı isen bize iki aydır hakaret etmeyecektin, bizi kurt sürülerinin önüne atmayacaktın. Bugün miting yapmak yerine Diyarbakır meydanında taziyeye katılacaktın. Ülkenin cumhurbaşkanı isen AKP'ye oy toplamak yerine taziyelerini iletseydin. Ben telefona çıksam ne olur çıkmasam ne olur?" dedi.

        Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "BÜYÜK ALÇAKLIK"

        Dün Diyarbakır meydanında alçakla saldırı ile halkımız karşı karşıya geldi. Selamlarımızı ve geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyorum. 350'den fazla yaralı arkadaşımız var. Tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Herkesi izdihamla ayaklar altında ezilsin diye galeyana getirmeye çalıştılar. Böyle bir meydanda neredeyse 150 -200 bin insan toplanmış. Herkes bayrama gelir gibi Diyarbakır meydanını doldurmuştu. Tam kavuşmaya çıkacağım dakikalarda sahnenin yanında iki bomba patlattılar. Büyük alçaklık fakat parçalanmış, bacağı kopmuş arkadaşlarımızı alandan çıkarmaya çalışıyoruz bir taraftan polisler gaz atıyor. Güvenliğimizi sağlamaktan sorumlu olanlar meydanı gaza boğmuşlar.

        "TELEFONLA BANA ULAŞMAYA ÇALIŞMIŞ"

        Böylesine vahşet ortamı ve oradan çıkmamızla ülkenin Cumhurbaşkanı konuşuyor. 77 milyonun Cumhurbaşkanıyım diyen kişi Diyarbakır için tek bir cümle söz etmedi. Şimdi telefonla bana ulaşmaya çalışmış sen ülkenin cumhurbaşkanı isen bize iki aydır hakaret etmeyecektin, bizi kurt sürülerinin önüne atmayacaktın. Bugün miting yapmak yerine Diyarbakır meydanında taziyeye katılacaktın. Ülkenin cumhurbaşkanı isen AKP'ye oy toplamak yerine taziyelerini iletseydin. Ben telefona çıksam ne olur çıkmasam ne olur?

        “ORTAK AKILLA, VİCDANLA HAREKET EDECEĞİZ”

        Öfkeyle, kızgınlıkla hareket etmeyeceğiz. Ortak akılla, vicdanla hareket edeceğiz. Yarın akşam Allah’ın izni halkın desteği ile beladan kurtulacağız.

        "BARAJ ALTINDA KALIRSAK..."

        HDP dışında kime oy verirseniz verin AKP’ye yarıyor. Baraj altında kalırsak bu zihniyet Türkiye’yi kaosa sürükleyecek. Yarın halkın iradesinin gücünü gösterin. Türkiye AKP gidiyor diye korkmasın. Panik yapmaya gerek yok. Merak etmeyin imanımız da inancımız da onlardan kuvvetlidir. Biz başörtülü kardeşlerimize bunlardan daha fazla sahip çıkarız. Asla geçmiş yıllar gibi olmaz içiniz rahat olsun. Ne kadar inanç varsa HDP geliyor diye hepsinin içi rahattır. Herkesin inancı kendinedir diyorsak saygı duymak boynumuzun borcudur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ