Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Yüksekova´da uçak hareketliliği

        ANKARA-Ahmet YUKUŞ/HABERTÜRK

        HAKKÂRİ’nin Yüksekova İlçesi’ndeki Dağlıca Üs Bölgesi’ne önceki akşam ve dün sabah Doçka makineli tüfek ve havan topuyla iki ayrı saldırı düzenlendi.

        Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK saldırısına hava operasyonuyla karşılık verdi. Bu operasyon Kuzey Irak’taki PKK mevzilerine 2013 başından bu yana düzenlenen ilk hava bombardımanı olarak kayıtlara geçti. Operasyona 4 F-16 savaş uçağı katıldı. Dağlıca Üs Bölgesi’nin hedef alındığı belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, “Terörist ateşlerine, üs bölgesinde bulunan unsurlarımız tarafından karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir. Söz konusu silahlı saldırılarda, zayiat ve hasar meydana gelmemiştir” ifadesi kullanıldı. Dün akşam da Hakkâri’nin Çukurca İlçesi’nde uçak hareketliliği yaşandı. Saat 21.00 sıralarında Çukurca semalarında uçuş yapan uçakların sesi ilçe merkezinden duyuldu. Yaklaşık yarım saat süren hareketlilik sırasında uçakların Hakkâri yönünden gelip, Irak sınırına doğru gittikleri görüldü

        ‘TÜRK ORDUSU ATEŞKESİ BİTİRDİ’

        Türk savaş uçaklarının PKK’nın Kuzey Irak’taki Avaşin kampı ve çevresindeki 6 noktayı bombaladığı öne sürüldü. Kandil Dağı’nda bulunan örgütün karargâhı, “Türk ordusu yapmış olduğu son bombardımanla ateşkesi tek taraflı olarak bitirmiştir” açıklaması yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ