Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ayakkabı çaldı; 39 yıl hapis

        SEDEF ŞENKAL DEMİR/İSTANBUL

        İstanbul Ümraniye’de Fatma Çakır ve Ufuk Çakır ile Bilal Çakıcı, apartman içlerindeki kapı önlerine bırakılan ayakkabıları çalıp bir minibüse yükledi, ardından da pazarda sattı. Ancak geçen mart ayında apartman sakinleri minibüsü tespit etti. Fatma Çakır ve Ufuk Çakır kaçarken, Bilal Çakıcı yakalandı.

        Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkarılan Bilal Çakıcı, olay günü ayakkabı çalmaya çıkan arkadaşlarının kendisini minibüsü alması için çağırdığını anlattı. Çakıcı, mahalle sakinleri tarafından linç edilmek istendiğini belirtti. “Bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık”tan yargılanan Çakıcı’dan, 8 apartman sakini şikâyetçi oldu.

        Yargılama sonunda hâkim, Bilal Çakıcı’yı 5 şikâyetçi doğrultusunda 6’şar yıldan 30 yıl hapse çarptırdı. Hırsızı yakalayan şikâyetçilerden Salim ve Nurettin Çavuş ile Seyit Çavuş, ayakkabılarını minibüsün içinde geri aldıkları için, Çakıcı “iki kez hırsızlığa teşebbüs” suçundan da 9 yıl hapis cezası aldı.

        Böylelikle toplam 39 yıl hapse mahkûm olan Çakıcı’ya, ayakkabıların değerlerinin 100 ile 250 TL arasında değişmesi nedeniyle indirim uygulanmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ