Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ambulans şoförüne 15 yıla kadar hapis istemi

        ENİS YILDIRIM/TRABZON

        Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak olan Hamza Ç.'nin ceza alması durumunda meslekten ihraç edilmesi istendi.

        DİKKATSİZLİK KAZAYA NEDEN OLDU

        Trabzon'un Vakfıkebir İlçesi'nde kalp krizi geçiren Turgut Demirci'yi Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Hastanesi'ne yetiştirmek isteyen Hamza Ç. yönetimindeki 61 VL 771 plakalı ambulans, Söğütlü'de 61 K 3133 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Kazada ambulansın önünde oturan KTÜ öğretim üyesi Ali Demirci hayatını kaybederken, ambulansta bulunan sağlık personeli Arzu Koç ve Ercan Konuk ile ambulanstaki hasta Turgut Demirci ise yaralandı.

        AMBULANS ŞOFÖRÜ HATALI ÇIKTI

        Kazada tanık bulamayan trafik bilirkişisi, olay yerini gören bir kamera belirledi. Kamera görüntülerini inceleyen bilirkişi, yolun sol şeridin boş olmasına rağmen Hamza Ç. yönetimindeki ambulansın sağ şeritteki TIR'a arkadan çarptığını ve asli kusurlu olduğunu belirtti. Bu arada TIR'ın sürücüsü Köksal Çakıroğlu ise ambulansın tepe lambasını gördüğünü siren sesi duymadığını belirterek, ambulansın arkadan kendisine çarptığını söyledi.

        DAVA AĞIR CEZA'DA GÖRÜLECEK

        Bilirkişi raporunun ardından soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Selma Polat, ambulans şoförü Hamza Ç. hakkında hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi.

        Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak olan Hamza Ç. hakkında taksirle ölüme neden olmak suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ambulans şoförü Hamza Ç.'nin şuçlu bulunması halinde meslekten ihraç edilmesi istendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ