Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır'da şehit olan polis memuru Tansu Aydın'ın ailesine şehadet haberi böyle verildi

        Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde uğradığı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Tansu Aydın'ın Antalya'da tatilde olan anne ve babasına şehadet haberi verildi.

        Şehit polis memuru Tansu Aydın'ın Zonguldak'ta yaşayan anne ve babasının tatil için Antalya'daki kızları Banu İlleez'in yanında bulunduğu belirlendi.

        Fikret ve Ulviye Aydın'a önce oğullarının yaralı olduğu söylendi. Bu sırada eve gelen sağlık ekipleri anne Ulviye Aydın'a sakinleştirici iğne vurdu.

        Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı psikologlar ve İl Emniyet Müdürlüğünden üst düzey yöneticiler, anne ve babaya oğullarının şehadet haberini verdi.

        Bu sırada 112 Acil Servis ekipleri de evde hazır bulundu. Haberin verilmesinin ardından evden ailenin feryatları yükseldi.

        Şehit polis memurunun annesi, babası ve ablası daha sonra İl Emniyet Müdürlüğüne ait bir minibüsle Diyarbakır'a gitmek üzere havalimanına götürüldü. Araca ambulansla bir sağlık ekibi de eşlik etti.

        Öte yandan Tansu Aydın'ın şehit olduğu haberini alan mahalle sakinlerinin de balkonlarına Türk bayrağı astıkları görüldü.

        Aydın’ın dayısının oğlu Şeref İçli acı haberle yıkıldı.Acı haberi internetten öğrenen Şeref İçli, “En son 2-3 yıl önce dedesinin cenazesine geldi. Geldiği zaman da pek görüşememiştik. Gelip gidiyordu. Evliydi, bir çocuğu vardı. Ailesinin haberi henüz yok. Antalya’da kızının yanına tatile gittiydi. Polis ve Sosyal Hizmetler ekipleri ailenin yanına gidecek” diye konuştu.

        TORUN GÖRMEYE GİDECEKLERDİ

        Komşular ise Ulviye ve Fikret Aydın çiftinin, oğulları Tansu Aydın’ın görev yaptığı Diyarbakır’a gitmek istediğini söylediler. Baba Fikret Aydın’ın 6 yaşındaki torununu görmek için Diyarbakır’a gitmek istediğini söyleyen bir mahalle sakini ise Tansu Aydın’ın, “Buralar biraz sıkıntılı. Gelmeyin. Biz geleceğiz” dediğini söyledi. Öte yandan Tansu Aydın’ın Diyarbakır’da görev süresinin sonuna yaklaştığı iddia edildi. Şehit Tansu Aydın’ın memleketi Zonguldak’ta defnedilmesi bekleniyor.

        ACILI ANNE FENALIK GEÇİRDİ

        Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde Suriye sınırındaki Dağ Hudut Karakolu'na geçici görevle gittiği öğrenilen şehit Astsubay Nane'nin ölüm haberini 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan gelen görevlilerden alan Gazikent Mahallesi'nde yaşayan ailesi, büyük üzüntü yaşadı.

        2 aylık evli olduğu öğrenilen şehit Astsubay Nane'nin hamile olan eşi Seher Nane gözyaşı dökerek fenalık geçirdi. Seher Nane'yi, evde hazır bekletilen sağlık görevlileri sakinleştirdi.

        Yalçın Nane'nin amcası Yalçın Nane, gazetecilere yaptığı açıklamada yeğeninin görevine aşık bir asker olduğunu söyledi.

        Bir yıllık evli şehidin eşi Seher Nane'nin 20 gün sonra ilk çocuklarını dünyaya getireceğini aktaran Nane, "Çocuğuna hayatta olmayan babası Alaaddin'in adını verecekti" dedi.

        Öte yandan şehidin Belkıs Mahallesi'ndeki babaevine Türk bayrağı asılırken yakınları Nane için ağıt yaktı.

        AA-İHA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ