Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye sınırındaki Cerablus'ta sessizlik

        Zaman zaman tek el silah seslerinin duyulduğuCerablus'ta, IŞİD militanları Türkiye sınırına 500 metre mesafede iş makineleriyle hendek kazmayı sürdürüyor. Bu arada teyakkuz durumunda olan güvenlik güçleri sınır hattında zırhlı araçlarla sık aralıklarla devriye görevi yapıyor.

        Karkamış'ın karşısındaki Suriye'ninCerabluskenti geçen yıl ocak ayında IŞİD militanlarının kontrolüne geçti. Kontrolün IŞİD'e geçmesinin ardından Karkamış Sınır Kapısı da güvenlik gerekçesiyle giriş çıkışlara kapatıldı. Halen kapalı olan sınır kapısının bulunduğu bölgede Türk bayağı dalgalanırken, 30 metre ilerisindekiCerablusSınır Kapısı'ndaki direkte ise IŞİD bayrağı asılı duruyor.

        IŞİD SINIRA 500 METRE MESAFEDE HENDEK KAZIYOR

        Yaklaşık 1 ay önceCerablus'un doğusunda hendek kazarken fark edilen IŞİD militanları, bu kez kentin kuzeyinde iş makineleri ile hendek kazmayı sürdürdüğü görüldü. Karkamış'ın Karanfil Mahallesi'nin karşısındaki bölgede Türkiye sınırına 500 metre mesafede IŞİD militanlarının 2 ayrı noktada iş makineleriyle hendek kazdığı ve bu işlem sırasında ortaya çıkan toprak ile de ayrıca set oluşturduğu görüldü.

        CERABLUSSESSİZLİĞİNİ KORUYOR

        Gün boyu gözlerin çevrildiğiCerablusise sessizliğini korudu. Bazı IŞİD militanlarının inşaat halindeki bir binada görüldüğüCerablus'un iç kesimlerinde ise zaman zaman tek el silah sesi yankılandı. Gün boyu birkaç kez silah sesinin duyulduğuCerablussınırındaki Karkamış'ta ise güvenlik önlemlerinin en üst seviyede tutulduğu görüldü.Cerablus'u gören ve obüslerin konuşlandırıldığı hakim tepedeki Köprübatı Hudut Karakolu'nda görevli askerlerin gözetleme kulesinden sürekli olarak Suriye tarafındaki gelişmeleri takip ettiği öğrenildi. Bu arada kule ve kulübelerde nöbet tutan askerlerin yanı sıra zırhlı araçlarla da sık sık sınır hattında devriye görevi yapılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ