Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 10 pehlivan valilik adına güreşecek

        Mesut HAN / HABERTÜRK

        Pehlivanlar ödül kazanırsa yüzde 30’u valiliğe, yüzde 70’i pehlivana verilecek. 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne Valiliği adına kispet giyecek olan pehlivanlar ve 180’e yakın güreşçiye törenle malzeme dağıtıldı. Törene katılan Vali Dursun Ali Şahin, Edirne Valiliği tarihinde ilk kez valilik güreşçilerinin oluşturulduğunu söyledi.

        Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Şahi Spor Kulübü güreşçilerinden 10’unun, 2016 yılında Kırkpınar başta olmak üzere uluslararası yağlı güreşlerde valiliği temsil için kispet giyeceklerini belirten Vali Şahin, “Güreşçiler asgari ücretten maaşlarını alacak, yeni açılan imam hatip lisesinin yüzme havuzu ve spor salonunda idman yapacaklar. Artık Bulgaristan’a, Yunanistan’a gidip yenilmek yok” dedi. Pehlivanların ödül kazanması durumunda yüzde 30’unun çalışmaların sürdürülmesi için valiliğe, yüzde 70’inin pehlivana verileceği kaydedildi.

        EDİRNE’YE ‘GÜREŞ LİSESİ’ AÇILACAK

        Kırkpınar’a ev sahipliği yapmasına rağmen kentten başpehlivan yetişmediğini ve bunun için de güreş lisesi açacaklarını dile getiren Şahin, “Altyapı çalışmalarına hız kazandırmak için Milli Eğitim Bakanlığı’yla görüştüm. Edirne’ye güreş eğitimi verecek bir spor lisesi yapacağız. Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi alt kısmında bulunan 4 dönüm arazi verildi. Lisenin yapımının bir bölümünü Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim üstlenecek. Diğer kısmını bakanlık karşılayacak” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ