Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanları ortak açıklama yapacak

        Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "62 vatandaşımız bize olay yerinde vefat ederek getirilmiş, 24'ü bize ağır yaralı olarak gelmiş müdahale edilmiş vaka. Toplam 86 insanımızı kaybetmiş bulunuyoruz. 186 hastamız tedavi oluyor. 28'i yoğun bakımda, 18'i ameliyatta." dedi.

        İçişleri Bakanı Altınok ise, "Vefat eden polisimiz yoktur. 9 polisimiz yaralı." dedi.

        İşte bakanların açıklaması:

        İÇİŞLERİ BAKANI SELAMİ ALTINOK

        Lanetliyoruz ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bütün milletimizin başı sağolsun. Maalesef acımız büyük. Çalışmalar devam ediyor.Zaman içerisinde bilgileri paylaşacağız.

        10.04'te ilk patlama, ikinci patlama 3 saniye sonra patlama gerçekleşiyor.Olay yerinde başka patlayıcı bulunmadı. Polislerden vefat eden polisimiz yoktur. 9 polisimiz yaralı.

        Güvenlik açığıyla alakalı hiçbir şey söz konusu değildir. Miting Sıhhiye Meydanı'ndadır ve miting alanının etrafı bariyerlenmiştir, miting alanına girişlerde arama yapılacaktır. Miting alanı dışındaki herhangi bir alanda, insanların farklı illerden gelip miting alanına yürüme anında meydana gelmiştir. Ona rağmen Ankara Valiliğimiz ve emniyetimiz mekan ve zemin aramalarını yapmıştır, orada da görevlilerimiz vardır. Mitingle alakalı bir güvenlik zafiyetinin olduğunu düşünmüyorum.

        SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU

        Haince düzenlenmiş bir terör eylemi ile karşı karşıyayız. Dinamik bir ekip çalışması ve müdahale yapılmıştır. Hastanelerimize yoğun şekilde ekipler hastanelerimize kısa sürede oluştuıruldu. Olaydan 15 dakika sonra olay yerinde 56 ambulans oldu. Yoğun bir yaralı trafiği oluştu. Bu trafikte ayaktan gelenler dışında 186 hastamız tedavi oluyor. 28'i yoğun bakımda, 18'i ameliyatta. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın 62'si olay yerinde, 24'ü ise hastanede vefat etmiştir.

        62 bize olay yerinde vefat ederek getirilmiş vefat sayımız. 24 bize ağır yaralı olarak gelmiş müdahale edilmiş vaka. Toplam 86 insanımızı kaybetmiş bulunuyoruz.

        ADALET BAKANI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız olaydan sonra çalışmaya başladı. Son bilgiye göre yaklaşık 1 saatlik çalışma kalmıştı. Adli Tıp boyutu ile ilgili İstanbul'dan ekipleri Ankara'ya sevk ettik. Cenazeleri ailelere teslim edeceğiz. Başsavcılığımızın gerek emniyet gerek istihbarat birimleri ile çalışması devam ediyor. Olayın arka planı aydınlatılmış olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ