Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kadıköy'de polis müdahalesi

        Eray EROLLU / HABERTÜRK

        Sivil toplum kuruluşlarının Beyazıt'a gerçekleştireceği yürüyüşe katılmak için Sirkeci'ye vapurla gruplar halinde geçmek isteyenlere polis müdahale etti. Polis ile grup üyeleri arasında arbede çıktı. Polisin "Yasak" geldi açıklamasına "Yasak tanımıyoruz" diyen grup üyelerinden biri kadın 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltıya vatandaşlar tepki gösterdi.

        Sendikaların çağrısı üzerine Beyazıt'a yapılacak yürüyüşe katılmak için Kadıköy'den Eminönü'ne gruplar halinde vapurla geçmek isteyenlere karşı Çevik Kuvvet ile Güvenlik Büro Amirliği'ne bağlı polisler, iskele önünde sabahın erken saatlerinden itibaren önlem aldı.

        Saat 09.00 sıralarında "Bağımsız devrimci sınıf platformu" üyesi yaklaşık 10 kişilik grup yanlarında flamalarla beklemeye başladı. Grup üyelerinin sayısı bir süre sonra 20'ye yükseldi. Bir polis müdürü "Aldığımız talimat doğrultusunda sizi toplu olarak vapura bindiremeyiz" uyarısında bulundu. Bir grup üyesi ise "Biz yasak tanımıyoruz. Neyin yasağı" deyince arbede çıktı.

        Grup üyelerinden 1'i kadın 4 kişi yaka-paça gözaltına alındı. Gözaltına alınmayan grup üyeleri ile bazı vatandaşlar polisin bazı göstericileri gözaltına almasına tepki gösterdi. Bir kadın "Bombalar patlarken niye önlem almadınız" diyerek tepkisini ortaya koydu. Polisin bekleyişi sürüyor.

        SİRKECİ'DEN BEYAZIT'A YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA POLİS ENGELİ

        Sirkeci Garı önünde toplanan yaklaşık 200 kişi Ankara'daki terör saldırısını protesto için Beyazıt Meydanı'na yürüyüş yapmak istedi. Gar çıkışlarını kapatan çevik kuvvet ekipleri, DİSK Genel sekreteri Arzu Çerkezoğlu, CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile HDP'li vekiller Hüda Kaya ve Saruhan Oluç'un da aralarında bulunduğu grubun yürüyüşüne izin vermedi.

        Grupla polis arasında tartışmalar yaşandı. Bir süre slogan atan grup basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, "Bu ülkede yaşan herkesin özgür, eşit, barış içinde yaşamasından sorumlu görevliler ne dediler Bir güvenlik zafiyeti yoktur. 'Biz güvenlik önlemini aldık' dediler. Peki bu önlemler alındıysa bizim 97 arkadaşımız niye öldü? Onların önlem aldık dedikleri katiller, bomba patlatanlar...Onlar kendilerini, onların yaşamlarından, güvenli ortamlarından içimize gelip bomba patlatmalarından kendilerini sorumlu tutuyorlar" denildi. Grup açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yaptı. Eylemin ardından grup olaysız dağıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ