Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Haluk Koç'tan Davutoğlu'na: Kimi tehdit ediyorsun

        HABERTURK.COM

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirerek, "Başbakan'ın gerçeğe daha uygun cümleler kurması lazım, hayal dünyasından çıkması lazım" dedi.

        CHP'li Koç, NTV'de soruları yanıtladı. Koç, Oslo belgeleri tartışması hakkında, "PKK'ya bu gizli kapaklı görüşmeler sırasında herhangi bir vaatte bulundunuz mu' diye sorduk. Konuyu açan kendisi. Belgeler ortada" dedi.

        Koç özetle şunları söyledi:

        Beyaz Toros: Başbakan çok konuştuğu zamanlar farklı anlamlara açılıyor. Ağzınızdan çıkan söz, yaşananlarla yan yana getirilince bir anlam ifade ediyor. O bölgelerde kimin eli kimin cebinde belli değil. Devletin bıraktığı boşluktan dolayı yaşananlar ortada. Kimi tehdit ediyorsun? Sen geçici bir hükümetin başbakanı olarak konuşuyorsan, barış, kardeşlik, huzur vaad etmen lazım. 'Biz gelmezsek faili meçhuller olur' diye tehdit olabilir mi? Özeleştiri yapmak bir kıymettir.

        5. Parti: Varsayım üzerinden siyaset olmuyor. Önümüzdeki en gerçek tablo 1 Kasım gerçeğidir. Sayın Bahçeli'nin varsayımını yorumlamayacağım. 1 Kasım'da insanlarımız hangi partiye oy vermiş olursa olsun, ben huzur istiyorum, ben insanlarımın endişe için olmasını istemiyorum. Başbakan'ın gerçeğe daha uygun cümleler kurması lazım, hayal dünyasından çıkması lazım.

        Ankara saldırısı: Yaşananlardan ders çıkarıldı mı bilmiyorum. Bir kokteyl terörden bahsediyorlar. Özgürlük diyen 102 insanını kaybeden bir olaydan sonra bunlardan bahsediliyor. Ben sözcü olarak başsağlığı dilemekten içim kanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ