Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu'na Ege, Karadeniz ve İç Anadolu'dan destek

        Melis APAYDIN İDE / GAZETE HABERTÜRK

        CHP’de dün Ege, Karadeniz ve İç Anadolu milletvekilleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdiklerini bildirdi.

        Ege Bölgesi’ndeki 30 milletvekilinden 24’ü adına açıklamayı okuyan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Seçimlerin hemen ardından, daha birinci gün başlayan genel başkan değişikliği isteklerini, hele eski delege-yeni delege tartışmalarını gereksiz buluyoruz. Bu anlamda, devam eden kongreler süreci tamamlanmalıdır. Bizler metinde imzaları bulunan 24 Ege Bölgesi milletvekili olarak, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğumuzu duyururuz” dedi.

        Destek metninde, aynı zamanda İzmir Milletvekili olan Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra 5 milletvekilinin imzası yoktu. İzmir Milletvekili ve genel başkan adayı Mustafa Balbay, Aydın Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın Milletvekili Metin Ülkü Baydar, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Manisa Milletvekili Muzlum Nurlu imza vermedi.

        İzmir’den Selin Sayek Böke, Musa Çam, Tuncay Özkan, Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Ali Yiğit, Murat Bakan, Zeynep Altıok, Zekeriya Temizel, Aytun Çıray, Atilla Sertel, Kamil Okyay Sındır; Manisa’dan Özgür Özel, Tur Yıldız Biçer; Muğla’dan Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir; Balıkesir’den Ahmet Akın, Mehmet Tüm; Aydın’dan Hüseyin Yıldız; Afyon’dan Burcu Köksal; Denizli’den Melike Basmacı, Kazım Arslan; Uşak’tan Özkan Yalım ise imza attı.

        Ankara, Eskişehir, Konya, Kayseri ve Sivas milletvekilleri de yaptıkları ortak açıklamayla Kılıçdaroğlu’na destek verdi. Olağan kurultay süreci devam ederken olağanüstü kurultay taleplerini doğru bulmadıklarını belirten milletvekilleri, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içi demokrasiyi yerleştirmek için yaptığı özverili çalışmaları önemsiyoruz” ifadesini kullandı.

        CHP’nin Karadeniz milletvekilleri adına yapılan yazılı açıklamada ise “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu her seçimde beklentilerin üzerinde bir çalışma yaparak Cumhuriyet Halk Partililerin ve halkımızın takdirini ve güvenini kazanmıştır. Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığının devamını destekliyoruz” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ