Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mekke'nin Fethi kutlandı

        Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesince (AGD), Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın konferans salonunda düzenlenen program İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Mekke'nin fethini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından Makedonya Üsküp Dükkancık Camii İmam Hatibi Abdülkerim Ebibi, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Fetih Suresi'ni okudu.

        AGD Şube Başkanı Abdülhamit İriş, yaptığı konuşmada, zorlu hava koşullarına rağmen programa katılanlara teşekkür etti.

        Mekke'nin fethinin Müslümanlar için önemli bir gün olduğunu vurgulayan İriş, "Efendimiz, 'kim bir kavme benzemek isterse o onlardandır' buyruğu gereğince, Hristiyanlar'ın yılbaşı şenliklerini kutlayamayız çünkü bizim yolumuz Allah ve Resulü'nün yoludur. Sevgili Peygamberimiz 'müşriklere muhalefet ediniz' buyuruyor. Nerede muhalefet edeceğiz? Onlara benzememekte. Yılbaşı kutlamaları onların batıl inanışları gereğidir. Onun için biz yılbaşına tekabül eden bugün de Mekke'nin fethini kutlayacağız ve dolayısıyla onlara bilerek muhalefet edeceğiz" şeklinde konuştu.

        Din Görevlileri Birliği Derneği İstanbul Şube Başkanı ve radyo programcısı Süleyman Özyazıcı da Mekke'nin fethini anlattı.

        Konuşmaların ardından ilahiler okudu.

        Abdülkerim Ebibi, programın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mekke'nin fethinin insanlığa ve Müslümanlar'a güzel bir mesaj verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

        "Mekke'nin fethi, savaşsız ve kanın akıtılmadığı büyük bir fetihtir. İnsanlığa gönderilen son din İslam dini ve Peygamberimiz fetihlerin kılıçla değil, yürekle yapılacağını Mekke'nin fethiyle göstermiştir. İnsanlık için bu büyük bir örnektir. Özellikle genç nesillerimize bunu çok iyi aktarmalıyız. Mekke'nin fethinin tüm insanlığa bir örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Dünyadaki tüm insanların huzursuzluğu tamamen maddiyata ve dünyevi şeylere verdiği önemden kaynaklanmakta. Özellikle Mekke'nin fethi insanlar için büyük bir müjdedir. Bu yürek fethini gerçekleştiremezsek maddi fetihler hiçbir şey ifade etmez."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ