Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu, CHP il başkanlarından PM için 5’er isim istedi

        Düzgün KARADAŞ/ANKARA

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağan kurultay öncesi il başkanlarını Ankara’da topladı. İl başkanlarından parti meclisi (PM) için isim isteyen Kılıçdaroğlu, “Parti yönetiminde kimi görmek istiyorsanız en az 5 ismi yazıp bana verin” dedi. Kılıçdaroğlu, isimlerin parti vitrinini oluştururken dikkate alınacağını belirtti.

        İl başkanlarına bundan sonra 6 aylık hedefler vereceğini de kaydeden CHP Lideri, “6 ay sonunda karneye bakacağım. Hedefi tutturamayanlara ‘Kusura bakmayın’ diyeceğim” uyarısını yaptı. CHP’de bugün de PM toplanarak kurultaya sunulacak çalışma raporunu görüşecek. Kılıçdaroğlu, delegelere dağıtılacak PM Kurultay Faaliyet Raporu’nda Türkiye’nin tarihi bir dönemeç- ten geçtiğini dile getirdi.

        CHP Lideri, “Gittikçe derinleşen ve yakıcılaşan 5 temel sorun alanı ile karşı karşıyayız. Ülkemizde demokrasi kültürü aşındırılıyor. Hukuk düzeni askıya alınarak, hak ve özgürlükler yok sayılıyor. Ekonomimiz alarm veriyor. 6 milyon işsiz, 17 milyonu aşkın yoksul yurttaşımızın sorunları çözüm bekliyor. 13 yıldır uygulanan yanlış dış politika yüzünden ülkemiz hem itibar kaybediyor hem de çok boyutlu güvenlik riskleriyle karşı karşıya kalıyor.

        Eğitim alanında yaşanan çöküş milyonlarca aileyi ve ülkemizin gelece- ğini tehdit ediyor. Ülkemizin her yanında ağlayan analar, gökyüzüne ağıtlar yakan babalar ise toplumsal barı- şın bir kez daha sağlanmasını bekliyor. Bu sorunları, 13 yıldır uyguladığı politikalarla bu sorunların sebebi olan zihniyet çözemez, ancak CHP çözer” dedi.

        ÜYELER NETLEŞTİ

        CHP’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, milletvekilleri Namık Havutça ve Ömer Süha Aldan oldu. İsimleri Meclis Başkanı’na mektupla bildiren Kılıçdaroğlu, “Kuvvetler ayrılığı ilkesinin bugün işlememesinin temel nedeni, yürürlükteki Anayasa değil, darbe döneminde çıkarılan yasalardır” ifadesini not düştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ