Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Canlı bombanın gittiği camiinin cemaati gergin!

        Fevzi ÇAKIR/ GAZETE HABERTÜRK

        Habertürk, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda patlattığı bombayla 10 Alman turistin ölümüne, 11 kişinin yaralanmasına neden olan ve saldırı öncesi Gaziantep’ten otobüsle Ankara’ya gidip 23-27 Aralık tarihleri arasında başkentte kalan ‘canlı bomba’ Nabil Fadlı’nın Ankara ziyaretini mercek altına aldı. Ankara Otogarı’ndan taksiyle Ulus’taki Hitit Oteli’ne giden Fadlı, İstanbul’daki kanlı eylemi öncesi 4 gün bu otelde konakladı. Tarihi Ankara Kalesi’ne yürüme mesafesinde bulunan otelin görüştüğümüz sahibi, güvenlik gerekçesiyle isminin yazılmasını istemedi.

        "MİSAFİR AĞIRLAMADI"

        "GÖRÜNTÜLERİ POLİSE VERDİK"

        16 KM UZAKLIKTAKİ CAMİYE GİTTİ

        Fadlı’nın Ankara’daki bir diğer durağı da Keçiören’de bulunan Caferilere ait Muhammediye Camii oldu. Ulus’ta kalan Fadlı, hem namaz kılmak hem de cemaatle sohbet etmek için oteline yaklaşık 16 kilometre uzaklıktaki camiyi tercih etti. HABERTÜRK önceki gün, cuma namazı sonrası Ankara’da kaldığı günlerde Fadlı’nın ziyaret ettiği camiye de gitti. Saldırganın camiye gittiği ve keşif yaptığı haberleri nedeniyle tedirgin olan vatandaşlar, konuşmaktan kaçındı ancak rahatsızlıklarını ifade etti. Camiye her gün onlarca insanın geldiğini kaydeden vatandaşlar, Fadlı’nın bu nedenle dikkat çekmediğini dile getirdi.

        JAMMER VE KAPAN ÖNLEMİ

        Fadlı’nın ziyaretinin ardından cami derneğinin olası saldırılara karşı bir dizi güvenlik önlemi almaya hazırlandığı da öğrenildi. Bu kapsamda cami girişine kapan yaptırılması ve sinyal kesici jammer satın alınmasının da düşünüldüğü ifade edildi. Cuma namazı sonrası vatandaştan yardımda bulunması istendi. Önceki gün polisin güvenlik önlemi aldığı camide, kılınan cuma namazının hutbe konusu ‘terör’ oldu. İslam coğrafyasındaki terör vakalarına dikkat çekilen hutbede, birlik ve beraberlik mesajı verilerek, terör örgütü DAEŞ kınandı. DAEŞ’in kendini Sünni olarak nitelediği ancak hiçbir Sünni topluluğu tarafından kabul edilmediği vurgulanan hutbede, “Hepimiz aynı gemideyiz. Birlik ve beraberlik içinde bu gemide yaşamalıyız. Fırsatçılara imkân vermeyelim. Gemi batarsa hepimiz batarız” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ