Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İmamı ölüme terk eden sürücüye 5 yıl

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Adana'da kiralık otomobille çarptığı imam Agid Erzen'i ölüme terk ettiği ileri sürülen Emre Kırtan "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 5 yıl hapisle cezalandırıldı.

        Adana'da sabah namazına giden imam Agid Erzen'e (22) çarpıp ölümüne neden olduktan sonra kaçtığı iddia edilen ve 20 gün sonra yakalanan Emre Kırtan(33) "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 5 yıl hapisle cezalandırıldı. "Suç delillerini gizlemek, tehdit ev suçu bildirmeme" suçundan yargılanan 5 kişi ise delil yetersizliğinden beraat etti.

        ÇARPIP KAÇTI

        Olay, 9 Eylül 2015 günü Öğretmenler Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre Sultan Eyüp Camii'nde imam olarak görev yapan Agid Erzen sabah namazını kıldırmak için elektrikli bisikletiyle evden çıktı. Erzen'e bulvara geldiği sırada Emre Kırtan'ın kullandığı içinde ağabeyi Mehmet Kırtan'ın da bulunduğu otomobil arkadan çartı. Sürücü kaçarken imam hayatını kaybetti. Poliste kurulan özel ekip, kazayı Emre Kırtan'ın yaptığını belirledi.

        5 YIL HAPİS

        Emre Kırtan tutuklanırken, suçu bildirmediği öne sürülen ağabeyi serbest bırakıldı. Kaza ile ilgili Adana 25. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. İlk duruşmada tahliye olan ve kusurlu olduğunu belirlenen ve Emre Kırtan yargılama sonucunda "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 5 yıl hapisle cezalandırıldı. Suçlamayı kabul etmeyen diğer sanıklar ise delil yetersizliğinden beraat etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ