Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çorum’da Dünya Kadınlar Günü yürüyüşünde gerginlik

        Çorum’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşte HDP bayrağı açıldığı iddiası üzerine gerginlik yaşandı.

        Kentte sendika ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla oluşturulan Çorum Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

        Gazi Caddesi'ndeki Eğitim-Sen Çorum Şubesi'nin bulunduğu bina önünde toplanan, çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, Hürriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

        Platform sözcüsü Evrim Gülez, grup adına burada yaptığı açıklamada, kadınlar olarak yüzyıllardır kapitalizme ve kapitalizmin doğurduğu erkek egemenliğine karşı mücadele ettiklerini belirterek "Mücadelemizin bugün geldiği yer, haklarımızı alana kadar alanlarda olma kararlılığımız, 158 yıl önce New Yorklu dokuma işçisi kadınların yaşamları pahasına başlattığı isyanın bir mirasıdır. Biz bu mirası evlerde, iş yerlerimizde ve sokaklarda büyüterek sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.

        Gülez'in konuşması sırasında gruptaki bir kişinin HDP bayrağı açtığı iddiası üzerine vatandaşlarla gruptakiler arasında gerginlik yaşandı.

        Caddede toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, kadınların üzerine yürümek istedi. Araya giren polis ekipleri, gruba engel oldu. Bunun üzerine "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İmralı Apo'ya mezar olacak" şeklinde slogan atan grup, daha sonra İstiklal Marşı okudu.

        Kadınlardan oluşan grup, basın açıklamasının ardından polis ekipleri eşliğinde Bahabey Caddesi'ne kadar yürüdükten sonra dağıldı. Kadınların arkasından yürüyen diğer grup, polis ekiplerinin sözlü uyarısının ardından dağıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ