Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bahçeli'den ‘Ahlaki koalisyon’ mesajı

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, partisinin dünkü merkez yönetim kurulu (MYK) toplantısında, “terörle mücadelenin sekteye uğramaması, ülke ve devletin bekası, iç savaş olmaması için hükümete girmek dahil, her türlü ahlaki teklife açık olduklarını” söylediği öğrenildi.

        Bahçeli, terörle mücadelenin bir hükümet sıkıntısı ile sekteye uğraması durumunda ülkenin elden gidebileceğini belirterek, “O zaman AKP mi kalır, MHP mi kalır, demokrasi mi kalır? Ülkenin bir iç savaşa sürüklenmemesi için terörle mücadelenin başarıya ulaşması gerekiyor. MHP’ye ihtiyaç duyulursa, ahlaki ve hukuki çerçeve içinde her türlü fedakârlığa açığız” dedi.

        MHP Lideri, “önceki eleştirilerinden vazgeçmediklerini, bunları ülkenin menfaati için askıya aldıklarını” da vurguladı.

        KURULTAY BİLMECESİ

        MHP’de olağanüstü kurultay için gözlerin çevrildiği Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, dün önemli bir açıklama yaptı. Açıklamada, “MHP ile ilgili dava dosyası, dairemizin 2016/9624 esasına kaydedilmiş olup ön incelemesi yapılmıştır.

        Davacı tarafın dosyanın öne alınması talebi incelenmiştir. Dosya mayıs ayı içerisinde müzakere edilerek, gerekli karar verilecektir. Bunun dışında yazılı ve görsel veya sosyal medyada çıkan haberler doğru bilgiyi yansıtmamaktadır” denildi.

        Yargıtay’ın 15 Mayıs’tan önce ‘onama’ kararı vermesi durumunda, MHP’de tüzük kurultayı hafta sonunda toplanacak. Ancak Yargıtay kararını 15 Mayıs’tan sonraya bırakırsa, kurultay belirlenen tarihte toplanamayacak.

        ÖZDAĞ’INYERİNE GÜNAL

        MHP MYK’da, Ümit Özdağ’ın yerine genel başkan yardımcılığına Mehmet Günal seçildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ