Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Hükümlü ve tutukluların el sanatları Kadıköy'de

        GAZETE HABERTÜRK

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bakanlığın Ceza ve İnfaz Kurumları’nda yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında hükümlü ve tutuklular tarafından iş yurtlarında hazırlanan ürünlerin tanıtımı ile satışının yapılması amacıyla düzenlenen “İstanbul 5. Ürün ve El Sanatları Fuarı”nın açılışına katıldı.

        Kadıköy İskele Meydanı’ndaki açılışa, Bakan Bozdağ’ın yanı sıra İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enes Yavuz Yıldırım, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Bölge Adliye Başsavcısı Turan Çolakkadı da katıldı.

        18 MAYIS’A KADAR

        Adalet Bakanı Bozdağ, açılışta yaptığı konuşmada, cezaevlerinde bulunan insanların, bulunuş gerekçeleri ne olursa olsun, her birinin yakınlarının ve sevdiklerinin devlete emanet olduğunu söyledi.

        Tahliye olan kişilerin toplum içinde hak ettikleri saygın yeri elde edebilmesi için toplumun da onlara kucak açması gerektiğini dile getiren Bozdağ, İstanbullulardan cezaevinde bulunanların el emeği eserlerini görüp satın alabilecekleri fuarı gezmelerini istedi.

        Açılışın ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve beraberindekiler fuarı gezdi. 18 Mayıs’a kadar devam edecek fuarda tespihlerden taş ve ahşap oymalara, pul biberden ayakkabıya, süt ürünlerinden battaniyeye yüzlerce ürünün bulunduğu stantlara ilgi yoğun oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ