Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA | Fehriye Erdal Belçika'da yargılanacak

        İş adamı Özdemir Sabancı suikastı faillerinden, terör örgütü DHKP-C üyesi Fehriye Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı Belçika'da yargılanmasına karar verildi.

        Brugge Mahkemesindeki duruşmaya ev hapsindeyken kaçan Fehriye Erdal katılmadı. Savcı, mahkemede Erdal'ın Özdemir Sabancı'nın yanı sıra Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe cinayetiyle ilgili Belçika'da yargılanması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

        Her iki tarafın da avukatlarını dinleyen hakim, Erdal'ın gıyabında yargılanmasına karar verdi. Buna göre Erdal, jürisiz Brugge Ağır Ceza Mahkemesinde cinayetten yargılanacak. Erdal'ın avukatlarının Brugge Ağır Ceza Mahkemesinin vereceği ağırlaştırılmış hapis cezasına ancak usulden itiraz etme hakkı olacak.

        Suçlu bulunması durumunda Erdal'ın 20 yıla kadar hapis cezası alması öngörülüyor.

        SABANCI SUİKASTI

        İş adamı Sabancı ile Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe, 9 Ocak 1996'da DHKP-C'li teröristler tarafından İstanbul Sabancı Center'da öldürüldü.

        Cinayetin Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar tarafından işlendiği tespit edildi. Duyar yakalanıp hapse atıldı ve 1999 yılında hapishanedeki bir isyan sırasında öldürüldü. Erdal ve Akkol ise kaçmayı başardı. Yunanistan'da yargılanıp serbest bırakılan Akkol, ocak ayında Türkiye'ye yasa dışı yollardan girince yakalandı.

        Erdal ise 1999 yılında Belçika'nın Knokke kentinde kaldığı apartmanda yangın çıkması sonucunda sahte pasaportla yakalanıp yargılandı. Bir yıla yakın cezaevinde kaldıktan sonra ev hapsine alınan Erdal, Mart 2006'da firar etti. Belçikalı yetkililer, ertesi yılki duruşmada, hakkında beraat kararı verilen Erdal'ın nerede olduğunu bilmediklerini öne sürüyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ