Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika SON DAKİKA | YSK: MHP 10 Temmuz'da kurultay yapamaz

        HABERTURK.COM

        Yüksek Seçim Kurulu

        YSK, MHP'lilerin Çankaya İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı reddetti. Bu kararla 10 Temmuz'da kurultay toplanamayacak.

        MHP Genel Merkezi Avukatı Yücel Bulut, "Yüksek Seçim Kurulu yapılan itirazların REDDİNE karar vermiştir" dedi.

        Çankaya İlçe Seçim Kurulu "10 Temmuz'da seçimli kurultay yapılamaz" demiş, MHP'li muhalifler de YSK'a itirazda bulunmuştu.

        BAHÇELİ, "YSK KARARINI BEKLİYORUZ" DEMİŞTİ

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin 10 Temmuz'da kurultayı gerçekleştirebilmesi için Yüksek Seçim Kurulu'nun vereceği kararı beklediklerini söyleyerek, "Yasal yönden kurultayımızın yapılmasına engel teşkil etmiyorsa davullu zurnalı bayram gibi bir kurultayı Arena Kapalı Spor Salonu'nda yapacağız. Eğer buna müsaade edilmiyorsa 9 Ekim'den itibaren ilçe ve il kongre sürecimiz, 18 Mart 2018 tarihinde 12'nci Olağan Kongremiz yapılacaktır. O çalışmalara başlarız ve belki de bu MHP için hayırlara vesile olur" dedi.

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Devlet Bahçeli, "YSK'nın kararı bugün netleşirse 10 Temmuz'da seçimli bir kurultay yapacak mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:

        "MHP her defasında yargıya olan saygısını ifade etmiştir. Ve bu yargı sürecini ciddi şekilde takip edip zaman zaman yargıyla çelişir hale düşmemek için hassasiyet göstermiştir. Şimdi 10 Temmuz 2016'da MHP Genel Başkanın talebi üzerine Olağanüstü Kongre kararı almıştır. 19 Aralık'ta yapmış olan karanlık ve rezil toplantı sonrasında bazıları mahkemenin verdiği karara saygısızlık göstererek yine itirazlarını sürdürmektedir. Şimdi Çankaya Seçim Kurulu Başkanı seçimin yapılamayacağını söylemektedir. Buna itiraz edilmiştir. Zannediyorum bugün saat 16'da YSK bir karara varacağını ifade etmektedir. Kararı bekliyoruz. Yasal yönden kurultayımızın yapılmasına engel teşkil etmiyorsa davullu zurnalı bayram gibi bir kurultayı Arena Kapalı Spor Salonunda yapacağız. Eğer buna müsaade edilmiyor 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesinin vereceği karara göre kurultay yapılamaz deniyorsa zaten bizim 9 Ekim'den itibaren ilçe ve il kongre sürecimiz, 18 Mart 2018 tarihinde 12'nci Olağan Kongremiz yapılacaktır. O çalışmalara başlarız ve belki de bu MHP için hayırlara vesile olur."

        SİNAN OĞAN'DAN AÇIKLAMA

        MHP'de muhalif isimler arasında yer alan Sinan Oğan'dan YSK'nın kararı sonrası bir açıklama geldi. Twitter üzerinden açıklama yapan Oğan, YSK'nın olmayan başvuruyu reddettiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ