Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Atatürk Havalimanı patlamasında ölenlerin isimleri
        1

        İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında yaşamını yitirenlerden Murat Güllüce'nin cenazesi, memleketi Erzurum'da toprağa verildi.

        2

        İstanbul'dan Erzurum'a getirilen Güllüce'nin cenazesi, Gürcükapı Camisi'ne götürüldü.

        3

        Burada kızları Muazzez, Pınar, Baharsu, Zehranur Hilal Güllüce ile eşi Zeynep Güllüce tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

        4

        İstanbul Valiliği, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında, hastanede tedavi gören 238 kişinden 144'ünün taburcu edildiğini, 94 kişinin de tedavilerine devam edildiği bildirildi.

        5

        Yaşamını yitirenlerin hikayeleri ise yürek yaktı...

        6

        ÖZGÜL 21 YAŞINDAYDI, İŞE YENİ BAŞLAMIŞTI

        BTA firmasında 6 ay önce işe başlayan 21 yaşındaki Özgül İde, dün akşam gerçekleşen hain terör saldırısında hayatını kaybetti.

        7

        Dış hatlar terminali geliş katında bulunan bir kafede görev yapan genç kız, görev yaptığı yere yakın bir noktada canlı bombanın kendisini patlatması sonucu yaşamını yitirdi.

        8

        2 yıllık Turizm otelcilik mezunu olan İde sadece 6 ay önce kafede çalışmaya başladı.

        9

        Yakınları tarafından kent girişinde karşılanan İde'nin cenazesi, konvoy eşliğinde Kozluk ilçesinin Bekirhan beldesine bağlı Konaklı köyü mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

        10

        Defin işlemi sırasında İde'nin yakınları, sinir krizi geçirdi. İde'nin amcası Mehmet İde de saldırıdan duydukları üzüntüyü belirterek, "Kader buymuş. Olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilerim." dedi.

        11

        İde'nin naaşı, İstanbul Büyükşehir Belediyesince tahsis edilen otobüsle kente getirildi.

        12

        KAHRAMAN GÜMRÜK MUHAFAZA MEMURU UMUT SAKAROĞLU

        Atatürk Havalimanı’na saldıran teröristlerden birinin ateş ederek polis noktasını geçtiği ve gümrüklü sahanın kapısında Umut Sakaroğlu adlı Gümrük Muhafaza memurunun ateş etmesi üzerine de kendini patlattığı öğrenildi.

        13

        Edinilen bilgelere göre, teröristler üç ayrı noktadan Havalimanına saldırıya geçti. Ateş ederek ve el bombası atarak uçakların bulunduğu alana ulaşmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Teröristlerden birinin ateş ederek x-ray cihazlarının bulunduğu polis kontrol noktasını aşarak Gümrük Muhafaza memurlarının kontrolündeki sahaya geçmeye çalıştığı öğrenildi.

        14

        Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu’nun da bu sırada teröriste ateş ettiği ve yaraladığı ifade edildi. Yaralanan teröristin bunun üzerine üzerinde bomba düzeneğini infilak ettirdiği ve bu sırada Umut Sakaroğlu’nun şehit olduğu, bazı Gümrük muhafaza memurlarının da yaralandıkları öğrenildi.

        15

        "BEN SENSİZ NE YAPARIM KALBİM UMUT"

        Sakaroğlu memleketi Hatay'da zılgıt ve alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı. Oğlunun cenazesi başında Arapça ağıtlarla gözyaşı döken anne Zekiye Sakaroğlu, "Ben sensiz ne yaparım kalbim umut. Sen benim canımsın oğlum. Gittin canımı da beraberinde götürdün. Nasıl yaşayacağım sensiz. Anneni de yanına al oğlum" feryadıyla yürek dağladı. Sakaroğlu'nun babası Gazal Sakaroğlu'da güçlükle ayakta durdu.

        16

        Sakaroğlu ailesinin 5 evladından biri olan şehit Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu'nun kız kardeşleri de ağabeylerinin fotoğraflarına sarılarak gözyaşı döktüler. Binlerce vatandaşın katıldığı Sakaroğlu'nun cenazesi evinin önünden hellalik alınmasının ardından zılgıtlar ve alkışlarla kaldırıldı. Üç defa yere indirilip kaldırılan cenaze tabutu başında 'şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atıldı.

        17

        IŞİD'E KATILAN OĞLUNU ARIYORDU

        IŞİD’in canlı bomba katliamında Tunus Askeri Hastanesi Pediatri Bölüm Başkanı Kıdemli Albay Prof. Dr. Fethi Bayoudh da hayatını kaybetti.

        18

        Babası gibi doktor olan Anvar Bayoudh, geçen yıl ailesine İsviçre’ye gideceğini söyleyerek evden ayrıldı. Kız arkadaşıyla Cenevre’ye gitti, oradan da Fransa’ya geçti. Ardından Türkiye’ye gelen çift, Suriye’ye giderek IŞİD’e katıldı. Burada kız arkadaşıyla evlenen Bayoudh, ailesini arayarak Suriye’de olduğunu ve IŞİD’e katıldığını söyledi.

        19

        Baba Bayoudh, oğlunu geri dönmesi için ikna etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Anver Bayoudh’un IŞİD’e katıldıktan sonra sahte isim kullanarak sosyal medya üzerinden birçok Tunuslunun örgüte katılmasını sağladığı iddia edildi. Uzun telefon görüşmeleri sonucu oğullarını ikna edemeyeceklerini anlayan aile, Tunus’tan Türkiye’ye, oradan da Suriye’ye giderek çocuklarını ikna etmeye karar verdi.

        20

        2 hafta önce Türkiye gelen Prof. Bayoudh, 28 Haziran akşamı Atatürk Havalimanı’na gelen eşini karşılamaya gitti ve canlı bomba saldırısının hedefi oldu. (Sami AKBIYIK / GAZETE HABERTÜRK)

        21

        10 GÜN SONRA DÜĞÜNÜ VARDI

        Yusuf Haznedaroğlu, yer hizmetlerinde calışıyordu. Mesai bitimi evine gitmek için çıkarken patlama oldu.

        22

        Haznedaroğlu'nun 10 gün sonra düğünü vardı...

        23

        Evlilik arifesindeyken bombalı saldırıda ölen Yusuf Haznedaroğlu son yolculuğuna uğurlandı. Anne Cevriye Haznedaroğlu, helallik için eve gelen komşularına, "Niye erken geldiniz, düğünümüz haftayaydı" diyerek gözyaşı döktü. Nişanlısı Nilsu Özmeriç, Yusuf Haznedaroğlu'nun evlilik alyansını boynuna kolye olarak takıp tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü

        24

        FACEBOOK'TAN "GÜVENDEYİZ" YAZDI, HAYATINI KAYBETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

        TGS yer hizmetleri çalışanı Abdulhekim Buğda, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybetti. Doğu Türkistan uyruklu Buğda'nın patlamadan sonra facebook hesabından "güvendeyiz" şeklinde bildirimde bulunduğu ortaya çıktı.

        25

        Buğda'nın yakını Adil Batur, "Dün patlama haberini aldık. Kardeşim çalıştığını bilmiyordum. Facebook'a baktım. 'Güvendeyiz' diye mesaj atmış. Sonra arama gereği duymadım. Sabah haber aldık ki hastanede ağır durumu. Bakırköy Devlet Hastanesine gittik şehit olduğunu duyduk. Sosyal medyada 'güvendeyiz' diye mesaj atmış. Nasıl geldi hastaneye. Yaralı geldi niye ailesine haber verilmiyor. Anlayamadık" dedi.

        26

        PATRONUNU BEKLERKEN TERÖRÜN KURBANI OLDU

        Ordulu Göksel Kurnaz'ın yurt dışından dönen patronunu almak üzere havalimanına gittiği sırada terörün kurbanı olduğu ortaya çıktı. İstanbul'da özel bir güvenlik şirketinde çalışan Göksel Kurnaz (38), yurt dışından dönen patronunu almak üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'na gitti.

        27

        Dış Hatlar Terminali'nin yolcu karşılama bölümünde beklediği sırada meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden Göksel Kurnaz'ın Filiz Kurnaz ile 2 yıllık evli olduğu öğrenildi. Göksel Kurnaz'ın Ordu'nun Perşembe ilçesinde yaşayan annesi Emine Kurnaz ve babası İsmail Kurnaz, oğullarının ölüm haberini alır almaz uçakla İstanbul'a gitti. Kurnaz'ın cenazesinin İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi.

        28

        YARALILARA YARDIM EDİYORDU İKİNCİ PATLAMADA CAN VERDİ

        Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden Serkan Türk'ün, ilk patlamanın ardından yaralılara yardım ettiği sırada ikinci patlamanın yaşandığı ve Türk'ün bu patlamada yaşamını yitirdiği anlaşıldı

        29

        Alınan bilgiye göre, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan geçen yıl mezun olan Türk, Beylikdüzü Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nde çalışmaya başlamıştı. Samsun Çarşambalı olan Türk, ailesiyle İstanbul'da yaşıyordu.

        30

        Edirne'de yaşadığı dönemlerde çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alan ve AK Parti Gençlik Kolları'nda siyaset yapan Türk'ün vefatı Edirne'deki arkadaşlarını üzdü. Serkan Türk'ün arkadaşlarından AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hakan Dağdeviren ise partide 5 yıl birlikte çalıştıklarını söyledi.

        31

        Türk'ün yaşama sevinci dolu çalışkan bir kişi olduğunu anlatan Dağdeviren, "Serkan iyi biriydi. Dün akşam da tam detaylı olarak öğrenemedim ama birinci patlamanın ardından yaralılara yardım etmek amacıyla o bölgeye yönelmiş." "Kardeşimiz ikinci bomba patladığı sırada vefat ediyor. Bu kadar iyi bir kardeşimizdi Serkan" diye konuştu.

        32

        Serkan Türk'ün komşusu olan ve patlamayı yara almadan atlatan Naciye Çınar, şöyle dedi: "Serkan'ı ben 24 senedir tanıyorum. Serkan çok düzgün bir insandı. Çok iyilik sever bir insandı. Hep diyordu ki, 'Ben Şehit olacağım. Askere gideceğim ve şehit olacağım.'

        33

        Ben de 'Öyle deme' dediğimde. 'Ben askere gideceğim şehit olacağım' derdi. O gün de beraberdik. Dünya iyisi bir evladımızı kaybettiğimiz an başkada bir şey demiyorum."

        37

        SON MÜŞTERİSİNİ TAŞIDI

        Terör saldırısında hayatını kaybedenlerden birinin de taksici Erol Eskisoy. Akrabası Orhan Gül, Eskisoy'un herkes tarafından sevilen biri olduğunu anlattı. Gül, "Uzun süredir taksicilik yapıyordu. Dün akşam saatlerinde bir müşterisini bırakmak için havalimanına gitmiş. Ondan sonrası malum... Kardeşimiz orada hayatını kaybetti. Çok üzgünüz." dedi.

        38

        GERİYE BU FOTOĞRAFI KALDI

        Atatürk Havalimanın'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerden biri de TGS Yer hizmetlerinde çalışan Gülşen Bahadır. Teröristlerin uzun namlunu silahından çıkan kurşunla vurulan Bahadır, ağır yaralandı.

        39

        Bahadır, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gülşen Bahadır, sosyal medya hesabından bir hafta önce paylaştığı yazıda, " Savaşmıyorum, direniyorum,seviyorum"diye yazmıştı.

        40

        Atatürk Havalimanı'nda dün yaşanan silahlı ve bombalı saldırıda hayatını kaybeden TGS Vize ve Pasaport Bölümü görevlisi Gülşen Bahadır son yolculuğuna uğurlandı.

        41

        Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Bahadır'ın cenazesi yakınları tarafından alınarak Bakırköy Yenimahalle Camii'ne getirildi. Bahadır'ın yakınları, Türk bayrağına sarılı tabutunun başında taziyeleri kabul ederken, gözyaşlarına hakim olamadı.

        42

        51 yaşındaki taksici Mustafa Bayraklı

        46

        Bayrampaşa'da mağazalara manken yapan evli ve 3 çocuk babası Ferhat Akkaya'nın bir arkadaşını uğurlamak için havalimanına gittiği öğrenildi.

        47

        Abrorjon Ustabayev... O bavul ticareti için Atatürk Havalimanı'ndaydı. Taksinden indiği sırada saldırı meydana geldi. Abrorjon Ustabayev oracıkta hayatını kaybetti.

        48

        İSTİFASINI VERMİŞTİ

        Patlamada yaralanan Merve Yiğit tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Havalimanı'nda yiyecek içecek firmasında çalışıyordu. 4 gün önce istifasını yazan Yiğit ay sonunda isten ayrılacaktı.

        52

        Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında yaşamını yitiren aynı aileden Kerime Amiri (24), Zehra Amiri (18), Meryem Amiri (14) ve Hüda Amiri (9) ile Habibullah Sefer'in (26) cenazesi toprağa verildi.

        53

        Amiri ailesi ve Sefer için Zeytinburnu Seyit Nizam Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle vakti kılınan cenaze namazına, hayatını kaybedenlerin aileleri, arkadaşları ve yakınları katıldı.

        54

        Amiri ailesi adına çocukların babası Abdülmümin Amiri, taziyeleri kabul etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ