Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bağdat Caddesi'nde ölümlü kazanın sanığı Orkun Efe Bardakçı tahliye edildi

        Kurthan DEMİR / İSTANBUL

        Bağdat Caddesi'nde 30 Nisan tarihinde peş peşe meydana gelen çifte kazada keman sanatçısı Okan Arıkan ile Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu iddia edilen 2 araç sürücüsünün "taksirle ölüme neden olma" suçundan yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, tutuklu sanık Orkun Efe Bardakçı'nın(22) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

        Anadolu 32. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Orkun Efe Bardakçı yer almazken, tutuksuz sanık Ezgi Aydın ve taraf avukatları hazır bulundu.

        TAHLİYE EDİLDİ

        Duruşmada söz alan sanık Orkun Efe Bardakçı'nın avukatı Muhammet İbrahim İnan müvekkilinin 3,5 aydır tutuklu olduğunu, delillerin toplandığını ve delil karartma ihtimalinin söz konusu olmadığını ileri sürerek müvekilinin tahliyesini talep etti.

        Tahliye talebini değerlendiren mahkeme, delillerin toplanmış olması, sanığın sabit ikametgah sahibi bulunması ve dosyada kaçacağını gösterir delil bulunmaması ve tutuklamanın bir tedbir olması hususlarını dikkate alarak Orkun Efe Bardakçı'nın tahliyesine karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

        PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

        Tahliye kararının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Okan Arıkan'ın babası Namık Arıkan, sanığın tahliye edilmesine itiraz edeceklerini belirterek, "Adalet yerini bulmadı. Peşini bırakmayacağız, adaleti aramaya devam edeceğiz. Biz burada başka canlar da yanmasın diye bulunuyoruz" dedi.

        Okan Arıkan ailesinin avukatı Kenan Tandoğan ise: "Nöbetçi hakim olmasına rağmen, sanığı tahliye ettirdi. Ne kadar incelediğini bilmiyoruz. Ben böyle bir tahliye beklemiyordum. Adam kaçıp gitse ceza yatmayacak. Maalesef Okan'ın ailesi çok üzgün bu durumda'' diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ