Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla saldırı

        Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bu sabah PKK'lı teröristler bomba yüklü araçlasaldırı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı son rakamlara göre 5 güvenlik görevlisi şehit oldu, 217 kişi yaralandı.

        Malatya yolu üzerindeki, Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı'nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı saat 09.20'de yapıldı. Teröristler bomba yüklü aracı kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan 4 katlı Emniyet Müdürlüğü'nün hemen yanındaki otoparka giden yolda infilak ettirdi. Emniyet Müdürlüğü binasının ön cephesi büyük hasar görüp ağaçlar köklerinden sökülürken yerde büyük bir çukur oluştu. Saldırıda 5 ton patlayıcı kullanıldığı öğrenildi.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan terör saldırısıyla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırı haberinin ardından sırasıyla Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birer telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saldırıda şehit düşen üç polis için Allah'tan rahmet, yaralılar için de acil şifalar dilediği öğrenildi.

        OPERASYON BAŞLATILDI

        Patlamanın meydana geldiği bölge güvenlik çemberine alınırken, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

        BAKAN IŞIK'TAN AÇIKLAMA

        Bakan Fikri Işık Elazığ'daki hain saldırıya ilişkin Anadolu Ajansı'nda yaptığı ilk değerlendirmekde şunları söyledi:

        "15 Temmuz'dan sonra ortaya koydukları haince eylem tarzı bizim bildiğimiz ancak dünyanın görmek istemediği yüzünü ortaya koydu. Kendi hedeflerine ulaşmak için hiçbir şeyden kaçınmayacaklarının göstergesi. PKK terör örgütünün bir takım küresel güçlerin istekleriyle hareket ettiğinin göstergesi. Sivilleri hedef alan bombalı saldırılar düzenlemesinin hiçbir izahı olamaz. Küresel güçlerin maşası olduğunun göstergesi. Bunu 40 yıla yakın zamandır yapıyor ama 15 Temmuz'dan sonra güvenlik güçlerinde bir zaaf oluşmuş gibi bir fırsatçılık gibi bombalı saldırılarla eylem yapması, Ceylanpınar'da 2 polisimizi yatağında şehit etmesi gibidir. Türkiye Cumhuriyeti, 15 Temmuz'dan daha güçlüdür. TSK içine sızmış hainleri kendi içerisinden çok büyük oranda temizlemiştir. PKK'nın içeriden destek alma şansı kalmamıştır. Bundan sonrasını PKK'nın yöneticileri düşünsün. Bölge halkının güvenlik güçleriyle işbirliği yapması gerekiyor. Halkımız bu konudaki hazırlıkları en yakın güvenlik gücüne bildirme noktasında çok hassas, bunu artırmaları yerinde olacak."

        HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

        Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Van ve Elazığ'da yapılan terör saldırıların ardından Twitter adresinden açıklama yaptı.

        2 terör saldırısını da kınayan Kurtulmuş, "Terör örgütünün adının PKK, DAİŞ ya da FETÖ olması farketmez. Ülkemize, milletimize ve insanlığa yönelmiş terör kaybetmeye mahkumdur" dedi.

        Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un açıklaması şöyle:

        "Dün gece Van'da, bu sabah Elazığ'da gerçekleştirilen hain, menfur saldırıları lanetliyorum. Saldırılarda yaralanan kardeşlerimize acil şifalar, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. İsimleri farklı ama aynı ellerin maşası terör örgütlerine karşı mücadelemiz terör son buluncaya kadar amansız şekilde devam edecek. Terör örgütünün adının PKK, DAİŞ ya da FETÖ olması farketmez. Ülkemize, milletimize ve insanlığa yönelmiş terör kaybetmeye mahkumdur. Ülkemize, milletimize, vatanımıza, bayrağımıza uzanan hainler, onları yönlendirenler ve işbirlikçileri gereken cevabı alacak."

        ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN AÇIKLAMA

        Uluslararası Af Örgütü'nün Türkiye araştırmacısı Andrew Gardner, Van ve Elazığ'da 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarla ilgili açıklamada bulundu.

        Gardner, ülkenin doğusunda gerçekleşen ve çocuklar da dahil birçok kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan vahşi saldırılardan sorumlu olanların mutlaka adalet önüne getirilmesi gerektiğini söyledi.

        YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

        Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısıyla, Elazığ Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bugün bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

        Patlama sonrası operasyonda ele geçirilenler:

        1- roket atar silah

        2- M 16 silah ve kılıfı

        3- Çakmak

        4- Metal testere

        5- 3 adet dolu M16 sarjoru (60 adet fişek)

        6- Düdüklü tencere

        7- Yirtik poşet

        8- 126 adet Keleş mermisi

        9- bant parçaları

        Olay Yeri Şubede olanlar:

        10- Anti tank Mayını

        11- 3adet roket atar muhimmati bomba şubeye teslim edildi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ