Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 9 aylık bebeğe cinsel istismarla suçlanan çoban tutuklandı

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP

        Gaziantep'in İslahiye ilçesinde ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve mevsimlik işçi olarak çalışan Suriyeli ailenin 9 aylık kız bebeğine nitelikli cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan aynı çiftlikte çobanlık yapan S.D. tutuklandı.

        Adı açıklanmayan Suriyeli aile, İslahiye ilçe merkezindeki Çerçili Mahallesi'nde çalıştıkları tarlanın yanına çocuklarını güneşten korumak için kurdukları derme çatma çadırdaki 9 aylık kız bebeği aynı çiftlikte çoban olarak çalıştığı öğrenilen S.D.'ye emanet etti.

        İddiaya göre anne, bir süre tarlada çalıştıktan sonra bebeğini emzirmek için çadıra döndüğünde bebeğinin üzerinin açık ve bezinde kan olduğunu görünce kocasına haber verdi. Aile çocuklarını İslahiye Devlet Hastanesi'ne götürdü. Doktorlar, minik bebeğin cinsel tacize maruz kaldığını rapor etti ve durumu hemen jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma S.D.'yi (18) yakalayarak gözaltına aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı'nda susma hakkını kullanan S.D. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        AİLE KORUMA ALTINA ALINDI

        Olayın ardından büyük şok yaşayan Suriyeli aile ve 9 aylık bebekleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Aileye, bir süre psikolojik tedavi uygulanacağı öğrenildi.

        YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

        Bu arada olayla ilgili yayın yasağı getirildi.

        SİYASİLERDEN SERT TEPKİ

        Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşanan 9 aylık bebeğe cinsel istismar olayına siyasiler tepki gösterdi.

        Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Suriyeli bir ailenin 9 aylık bebeğine cinsel istismarda bulunan kişiye milletvekilleri sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Namussuz sapık yakalandı. Sözün bittiği yerdeyiz. İnşallah idam çıkar da idam sehpasında geberir. Mahkeme gece mesaisi yaptı, şerefsiz sapık tutuklandı. Mağdur aile zavallı yavrusuyla birlikte korumaya alındı, psikolojik destek veriliyor" dedi.

        Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "Şahsi kanaatim, altyapısı Bakanlığım döneminde hazırlanan ve yönetmeliği çıkartılan kimyasal hadım cezasının bu caniye uygulanması yönünde. Böylesi bir ceza uygulanması bundan sonra böylesi suçlara eğilim gösterecek sapık ruhlu kişileri de durdurmak konusunda işe yarayacaktır" ifadelerini kullandı.

        CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ise konuyla ilgili sosyal medya hesabından, "Tecavüze göz yuman sessiz kalan herkes en az tecavüz eden kadar suçludur. Örf, adet ve inancımızda asla yeri olmayan davranışları sergileyen güruh, Gaziantep'imizi asla temsil etmez" diyerek tepkisini gösterdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ