Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ümraniye'de 3 işçinin öldüğü kazada savcı mütalasını verdi

        TEM Otoyolu Ümraniye mevkinde, yeni yılın ilk gününde karla mücadele eden 3 karayolu işçisine çarparak ölümlerine neden olan ve 1.71 promil alkollü olduğu belirlenen Servet Bozkurt (27) adlı şoförün yargılandığı davanın ikinci celsesinde savcı mutalasını verdi. Savcı, tutuklu sanık Bozkurt'un, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 4.5 yıldan 22.5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

        Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Servet Bozkurt, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

        UYARI YOKTU

        Sanık Servet Bozkurt yolda uyarı olmadığını belirterek şunları söyledi: "Üzgün ve pişmanım. Her ne kadar kazanın alkolden meydana geldiği düşünülmüş ise de 65 kilometre yolu güvenli bir şekilde geldim. İşçilere vurmamak için aracın bıçak kısmına çarptım. Kamyonların tekerlekleri dahi emniyet şeridinde değildi" dedi.

        İŞVERENİM İSTEDİ

        Kaza öncesinde işverenine alkollü olduğu şeklinde uyarıda bulunduğunu belirten Bozkurt, ‘'İşverenim, ‘işi kaybetmek istemiyorsan bu işleri yapacaksın' dedi. Kaza sonrası ambulans ve polis gelene kadar hiçbir yere gitmedim. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

        Ölenlerin avukatı Adem Sağır ise üst sınırdan ceza verilmesini istedi.

        ÜST SINIRDAN CEZA TALEBİ

        Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın alkollü olarak kullandığı otomobille, kar küreme aracına çarptığı, aracın yanında çalışan 3 işçinin ölümüne sebebiyet verdiğini belirtti. Sanığın tam kusurlu olduğunun yargılama aşamalarında anlaşıldığını vurgulayan savcı, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 4.5 yıldan 22.5 yıla kadar hapsini istedi. Cezayı üst sınırdan isteyen savcı ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

        Mahkeme, taraf avukatlarının mütalaaya ilişkin savunmalarını yapmaları için duruşmayı erteledi.

        İDDİANAMEDE DE 22.5 YIL İSTENMİŞTİ

        Yılbaşı sabahı yaşanan kazada, TEM Otoyolu'ndan Kavacık yönüne seyreden Servet Bozkurt'un kullandığı otomobil, Ümraniye mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarında bekleyen işçilere çarpmıştı. Kazada, araçların yanında çalışan Karayolları işçisi Selahattin Karaman, Abdullah Ceylan ve Alican Gürkan hayatını kaybetmişti. Alkollü olduğu belirlenen sürücü kazadan sonra tutuklanmış ve hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

        Kurthan DEMİR / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ