Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Üniversiteli Dilay Gül'ü öldüren sanık savunma yapmadı

        Akli dengesinin yerinde olup olmadığına ilişkin Adlı Tıp Kurumu raporu gelmediği için sanığın savunma yapmadığı duruşma ertelendi. Dilay Gül'ün annesi Tülay Çiftçi, "Hasta olan kişi okul kazanamaz. O deli değil" dedi.

        Olay, geçen yıl 13 Ekim'de saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu Kimya Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Dilay Gül, akşam okul çıkışı telefonda erkek arkadaşıyla konuşarak yurda giderken yanına gelip arkadaşlık teklif eden ve reddedilen Uğur Aydemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Tutuklanan Aydemir'in, 'Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanmasına devam edildi.

        Daha önceki duruşmalara Metris Bakırköy 2 Nolu T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda gözlem altında tutulması nedeniyle katılmayan sanık Uğur Aydemir, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada ilk kez hakim karşısına çıktı. Adliyeye gelen Dilay Gül'ün annesi Tülay Çiftçi, sanığı görmemek için duruşma salonuna girmedi.

        Sanığın avukatı Onur Kılıçer, Aydemir hakkında Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi'nden yeniden müşahade istendiğini ve kati raporun gelmediğini belirterek, yargılamanın yüz yüze yapılması ilkesi gereği ifadesinin daha sonra alınmasını talep etti.

        Mahkeme heyeti, akli dengesinin yerinde olup olmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesine ve sanığın daha sonra savunma yapmasına karar verip duruşmayı erteledi.

        Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Dilay Gül'ün annesi Tülay Çiftçi, Adli Tıp Kurumu'nun vereceği karara güvendiklerini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin adaletine güveniyorum. Adli Tıp Kurumu da incelediğinde onun hasta olmadığını anlayacaklardır. Hasta olan kişi okul kazanamaz, ev tutmaz, ev taşımaz. Hasta olan biri bunları yapamaz. O deli değil. Adli Tıp Kurumu da bunu görecektir" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ