Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim MEB E-Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemi yoğunluğu başladı

        Yeni eğitim-öğretim hayatının başlamasıyla birlikte okullara başlayan öğrenciler ve öğretmenler için maratonun bir parçası olan e-Okul yoğunluğu ilk günden başladı. Öğretmenlerin tüm bilgilerinin yer aldığı ve öğrencilerle ilgili işlemlerin yapıldığı e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri, okul müdürlükleri ve öğretmenler tarafından kullanılırken veliler için de birçok bilgi sunuyor.

        VELİLERE E-OKUL ÜZERİNDEN UYARI

        Son dönemde sıkça maruz kalınan dolandırıcılık işlemleri dolayısıyla velilere bir uyarı mesajı gönderen MEB, e-Okul sisteminin adı kullanılarak dolandırıcılık yapıldığını duyurdu. Verilen mesajın detaylarında şu ifadeler yer aldı:

        "Bazı velilerimizin telefonla aranarak randevu alındığı, e-Okul la ilgili geldikleri söyleyen kişilerin çeşitli ürünlerin pazarlamasını yaptıkları ve karşılığında senet imzalatıldığı şikayetleri gelmektedir. Benzer şekilde e-Okul’ dan geldiğini söyleyerek telefon eden ya da evinize gelerek satış yapmak isteyen kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir."

        E-OKUL'UN ANDROİD VE İOS UYGULAMALARI DA MEVCUT

        Mİlli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen ve okul yöneticilerinin sisteme daha kolay bir şekilde erişebilmesini sağlamak için iOS ve Android için uygulama çıkardı.Bu uygulama sayesinde öğretmenler tarafından uygulama içinde bulunan not defteri modülü ile öğrenci not girişleri ve not takibi yapılabilmektedir.

        ANDROİD E-OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİNİ YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ İOS İÇİN E-OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİNİ YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

        MEBBİS MOBİL UYGULAMASI MEB PERSONELLERİNİN HİZMETİNDE

        Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) olarak bilinenMEB Personelleri tarafından kişisel bilgilere ulaşılabileceği, hizmetiçi eğitimleri görüntüleyip başvurabileceği ,Bakanlık tarafından yapılan güncel duyurulara erişebileceği ,ders programlarınıgörebileceği sistem de mobil kullanıcıların kullanımına sunuldu.

        ANDROİD E-OKUL MEBBİS PERSONEL SİSTEMİNİ YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ İOS E-OKUL MEBBİS PERSONEL SİSTEMİNİ YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

        ÖĞRENCİLER VE VELİLER İÇİN DE UYGULAMA YAYINDA

        Velilerin öğrenci takibini daha kolay yapabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından çıkarılan e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi de android ve iOS sistemleri üzerinde kullanıma açıldı.T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Resmi Mobil Uygulama,örgüneğitimde bulunan tüm çocukların velilerinin kullanımına açıldı. Veliler Sınav ve Proje Bilgileri, Not Bilgileri, Ders Programı, Devamsızlık Bilgileri, Nakil İşlemleri, Yerleştirme ve Sınav Bilgileri, Okul duyuruları, Okuduğu kitaplar gibi bilgileri sistem sayesinde anlık olarak takip edebilecek.

        ANDROİD E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNİ YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ iOS E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNİ YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

        E-OKUL KULLANIM İSTATİSTİKLERİ

        *Başbakanlık internet sitesine bir yılda 10. milyon girişyapılırken MEBBİS projelerinden sadece bir tanesi olan Veli Bilgilendirme Sistemine bir günlük girişsayısı 11.6 milyondur.

        *Bir dönemde girilen not sayısı (satır) : 135.868.746

        *Sistemlerden bir günde 1.8 milyon adet rapor üretilebilmektedir (Karne, diploma, not fişi,..vb). 30 kişilik birşubenin karne raporu tek bir rapor olarak değerlendirilmektedir.

        *Sadece e‐Okul Veli Bilgilendirme sistemine bir gün içinde yapılan girişsayısı 11.6 milyonu bulmaktadır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ