Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim e-YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? e-YDS 2016/9 tamamlandı

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bilgisayar üzerinde (elektronik sınav) yapılacak olan Elektronik Yabancı Dil Sınavı bugün tamamlandı. Peki e-YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

        e-YDS BUGÜN YAPILDI

        Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2016/9) bugüngerçekleştirildi. Adaylar, sınav sonuçlarını, aynı gün içerisinde (24 Eylül 2016) ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecek.

        e-YDS NEDİR?

        e-YDS ÖSYM tarafından elektronik ortamda gerçekleştirilen Yabancı Dil sınavıdır. Sınavda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan test kullanılır. Sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. İngilizce sınavlarında kullanılan kaynaklar ABD, İngiltere ve Kanada gibi İngilizce konuşulan ülkelere aittir. Bu sınavlarda İngiliz İngilizcesine ait dil alışkanlıkları izlenmekle birlikte Amerikan İngilizcesi kullanımının daha yaygın olduğu durumlarda adaylara bir dezavantaj oluşturmaması için yaygın olan kullanım tercih edilmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ